Leclerc Briant

Leclerc Briant

Briljant Biologisch!

Tot 2010 stond deze, medaille winnende, niche producent onder leiding van de bevlogen Pascal Leclerc.  Na diens plotselinge overlijden werd Leclerc Briant al snel ingelijfd door twee fameuze huizen; Lanson en Roederer.

Nieuwe eigenaresse Denise Dupré hield  de oude crew aan  en bedong  bij Roederer dat zij gedurende zeven oogsten nog de volledige beschikking zou behouden over het fruit van haar –voormalige- wijngaarden.
Gedurende deze zeven jaar zou ze  wijngaarden aankopen en deze overzetten op biodynamie. In maart 2013 werden al 6 hectaren Premier Cru wijngaarden gekocht.
Leclerc Briant produceert slechts 70.000 flessen.  Het zijn met recht echt ‘ hand gemaakte wijnen’.
Al generaties is Leclerc Briant het toonbeeld van ‘natuurlijk’ in het Champagnegebied.  In 1947 ging men terug naar organische bemesting.  In 1962  werd voor het eerst  volledig biologisch gewerkt en in 1990 werden de eerste wijngaard bio-dynamisch verbouwd.
Leclerc Briant  werkt sinds 2003 gecertificeerd biologisch (AB beeldmerk), en in 2008 werd de overstap afgerond naar biodynamie(Demeter) .  De norm is 15 maanden kelderrust, Leclerc Briant hanteert minimaal 36 maanden (!)
De  rijke droge elegante Brut Reserve Champagne is telkens een blend van de drie gebruikte druiven in de champagne en wordt ieder jaar beter. De Reserve won een zilveren medaille tijdens Bio Millésime en is gekozen tot wijn van het jaar (2017 categorie champagne tussen 30 en 40 euro)


 

Prijs
Min: €0
Max: €250
Sorteer
Wijnmakers
Land
Productiemethode
Categorieën
Powered by Lightspeed
iDEAL Bank transfer