San Prudencio

San Prudencio

Ruben Saenz, de wijnmaker

Wijnmaker en eigenaar, Ruben Saenz, wordt beschouwd als een van de opkomende en getalenteerde wijnmakers in Spanje. Hij werkt in zijn eigen project, Bodegas San Prudencio, maar helpt ook andere wijnhuizen in Rioja en ook in het buitenland.

Hij studeerde Enologie in Rioja en haalde zijn PhD in bodem technologie.

 

Ruben behaalde een diploma in de chemie aan de Universiteit van La Rioja, na een diploma in de wijnkunde. Daarna werkte bij de universiteit als onderzoeker in Analytische Chemie, en zijn proefschrift was 'Nieuwe bijdragen aan de analyse van ante cyanide verbindingen door capillaire elektroforese. Daarna was hij gericht op het onderzoek naar de polyphenolische samenstelling van wijnen en analytische methoden op basis van capillaire elektroforese. Als gevolg hiervan heeft hij diverse artikelen gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften, zoals “Journal of Chromatography and Analytical Chemistry”.

Hij heeft gesproken op verschillende conferenties en seminars, altijd over wijnbouw en polyfenolen. Hij heeft gewerkt voor Bodegas Ontañon, Bodegas Monte Laturce en Grupo Berberana als wijnmaker, in het verleden. Hij heeft gewerkt als consultant voor de vereniging Mountain Vineyards in verschillende Spaanse regio's. Momenteel werkt hij als consultant wijnmaker voor diverse wijnhuizen, waaronder Bodegas Tsimlyanskie, in Rusia. Sinds 2002 is hij consultant met zijn eigen project, Bodegas San Prudencio, bij zijn familie. Binnen Bodegas San Prudencio is hij speciaal trots op Depadre Mountain Vineyards (Depadre 2009- 93p IWC, Depadre 2012 - 94p D Smedley). Hier ontwikkelt hij een lijn van wijnen op basis van elegantie en finesse. De naam De Padre is een eerbetoon aan zijn vader en ze proberen de wijn te maken zoals zijn vader het vroeger heeft gedaan; Tempranillo maar ook Garnacha. Maar ze bevatten sommige moderne technieken zoals de integratieve fermentatie in eikenvaten, om deze concepten van elegantie en finesse te vinden.

Prijs
Min: €0
Max: €15
Sorteer
Wijnmakers
Land
Productiemethode
Categorieën
Powered by Lightspeed
iDEAL Bank transfer