Stefano Amerighi

Stefano Amerighi bezit ruim 8 hectare wijngaard in Cortona (Toscane). Hij houdt zich aan het dictaat van natuurlijke wijnbouw en biologisch-dynamische landbouw: bij het snoeien en bewerken van de grond wordt gekeken naar de stand van de maan. Fytosanitaire verdediging is uitsluitend toevertrouwd aan het gebruik van koper en zwavel, die wordt verspreid in minimale hoeveelheden. Mede dankzij maceratie en het gebruik van natuurlijke infusies en biodynamische preparaten wordt elke vorm van bemesting vermeden en hoeft er in de winter niet geploegd te worden. Dit alles wordt gedaan om gezonde bio cultuur te laten rijpen voor een vinificatie totaal vrij van corrigerende en chemische producten. De gisting gebeurt automatisch, zonder geselecteerde gisten, zwavel en gecontroleerde temperatuur. Rijping wordt uitgevoerd in hout en cement gedurende 14 maanden en de wijn wordt gebotteld zonder filtering of stabilisatie. Met een uitzonderlijk resultaat! Een heerlijke lichtvoetige bio-dynamische Syrah uit de oude wereld en De Meter gecertificeerd.
Geen producten gevonden...