Clos de Caveau 'Lao Muse' 2015

Clos de Caveau 'Lao Muse' 2015

Wijnmaker: Clos de Caveau
Prijs: €57,50 €47,52 Excl. btw
Druivensoort Syrah, grenache
Smaakprofiel Krachtig en vatgerijpt
Lekker bij Zachte romige kaas, vleeswaren, konijn, (veder)wild, spicy Oosters, nagel- en komijnekaas, rood vlees, kip, lam, harde kaas
Oogstjaar 2015
Regio Rhone
Herkomstbenaming A.O.C. Vacqueyras
Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch

Over deze wijn

De grote wijn! Een top Vacqueyras, is 18 maanden gerijpt op kleine houten vaten, deels nieuw. Bij elke release wordt de blend en het houtgebruik bepaald, afhankelijk van de kwaliteit van het oogstjaar en de geoogste druiven.

In de media

DWDD

Was de wijn bij de houtsnip!

Harold Hamersma

Opgenomen in De Grote Hamersma Gids met een 9+. Harold schrijft:

Een nabijgelegen bergkammetje in de Dentelles Montmirail. Daar ligt de knuffelwijngaard van wijnmaker Henri Bungener. De druiven van dit perceeltje worden natuurlijk biologisch benaderd en ook het wijnmaken gaat op 'ancestrale' manier.Nog bijzonderder; Bungerer maakt deze cuvée gemiddeld 2 keer in de 10 jaar. Voor de vorige edite van de grote Hamersma proefde hij 2012 en het blijkt dat nu zon en maan, yin en yang , eb en vloed alweer helemaal in harmonie met elkaar door een deur kunnen. Die naar de wijnkelder dat spreekt. Op -en-top biorode kortom. Krachtig en zacht. Kersenlikeur met peper. Zwart fluweel. Donkere choco. Bramensmoothie zonder suiker. Prachtige fluwelen tannines. Aardsigheid ook dit jaar. Stralende zuren. Treuzelende afdronk.

Robert Parker Wine Advocate

92 Parker punten

Uw review toevoegen 0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Powered by Lightspeed
Bank transfer iDEAL