Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Chablis Vieilles Vignes 2018

Chablis Vieilles Vignes 2018

€29,95
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
De geur nodigt u uit met tonen van exotisch fruit, citroen, vuursteen, kreupelhout en veldchampignon. Aroma's van limoenbloem, munt en acacia komen ook voor met een vleugje zoethout en vers gesneden hooi. Deze wijn heeft delicate houtachtige aroma's die z
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
De Chablis Vieilles Vignes komt van wijnstokken die 56 jaar oud zijn en heeft een bleek goude kleur met licht groene reflecties. De geur nodigt u uit met tonen van exotisch fruit, citroen, vuursteen, kreupelhout en veldchampignon. Aroma's van limoenbloem, munt en acacia komen ook voor met een vleugje zoethout en vers gesneden hooi, Levendig, krachtig met een mooie mineraliteit. In de mond behouden deze aroma's hun frisheid gedurende een langere periode. De vintage uit 2018 kan nu worden gedronken, maar zal nog 5 tot 8 jaar goed blijven. Geniet als aperitief bij goede kazen of bij een pasta met zeevruchten, gegrilde witvis of helemaal bij kreeft!
Gelegen nabij Auxerre in het departement Yonne, liggen de wijngaarden van Chablis langs een riviertje met de toepasselijke naam Serein. De cisterciënzer monniken van de abdij van Pontigny begonnen hier in de 12e eeuw wijnstokken te verbouwen. De Chablis AOC-status werd gecreëerd in januari 1938, waarmee de uitstekende kwaliteiten van deze droge witte wijn worden bevestigd, die, ondanks de wijnen van sommige andere regio's, zijn leidende plaats heeft ingenomen doorheen zijn geschiedenis dankzij de hoge kwaliteit van zijn grondstof - de Chardonnay-druif.
Bewaar potentieel: 5 tot 8jaar.
Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming A.O.C. Chablis
Lekker bij Goede kazen, pasta met schelpen, gegrilde witvis & kreeft
Smaakprofiel Uitnodigend, delicaat, levendig en krachtig. Mooie mineraliteit met exotisch fruit en amandel.
Druivenras Chardonnay
Jaargang 2014
Inhoud