Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Vouvray Sec 2019

Vouvray Sec 2019

€19,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Deze Vouvray Sec is een lichtgele wijn met een iriserende kleur die een frisse neus geeft en de vuursteen harmonieus vermengd met citroen en grapefruit aroma's onthult. In de mond onthult deze zinderende wijn de frisheid en de minerale aspecten met een li
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze Vouvray Sec is een lichtgele wijn met een iriserende kleur die een frisse neus geeft en vuursteen harmonieus vermengd met citroen en grapefruit aroma's. In de mond onthult deze zinderende wijn de frisheid en de minerale aspecten met een licht zure laatste noot. Deze droge wijn is delicaat en evenwichtig. Hij zal met de jaren alleen maar rijker worden.
Deze wijn is afkomstig van kleisteen wijngaarden met een hoge dichtheid aan vuurstenen. Dit terroir produceert snel rijpende druiven. De druiven worden gedurende 2 a 3 uur geperst en vervolgens wordt deze ongefermenteerde wijn gedecanteerd in eikenhouten vaten zodat er een spontane fermentatie plaats vindt met temperatuurregeling. De wijn wordt in het voorjaar gebotteld nadat hij twee of drie keer is gepekeld en fijn gefilterd.

Bewaarpotentieel: 15 jaar of langer in kelder.
Dit kleine domein is gelegen op de beroemde steile hellingen van de regio Vouvray, net ten noorden van de majestueuze rivier de Loire. Het produceert kleine hoeveelheden voortreffelijke witte wijn van zeer oude Chenin Blanc-wijnstokken.Hun bodem zit vol met vuursteen en silex - minuscule, miljoen jaar oude zeefossielen, daterend uit een tijd dat de zee dit deel van Noord-Frankrijk bedekte. De bodems zorgen nu voor een perfecte afwatering in deze koele, natte regio.Domaine d'Orfeuilles werd in 1947 opgericht door Paul Herivault.
Deze wijngaard wordt nu gecultiveerd door Bernard Herivault en zijn zoon.Ze doen er alles aan om met trots de tradities in de teelt en productie van hun wijnstokken te behouden.Resulterend in strakke maar smeuïge stroperige wijnen die een overvloed aan kwaliteiten vertonen van verse limoen en venkelzaadjes tot droge hartige "flinty" tonen.

Het bekende wijntijdschrift Decanter geeft deze wijn 95 punten en vindt het de beste wijn voor zijn geld. Dat vonden wij ook toen we deze wijn ontdekten!
Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch, Vegan
Herkomstbenaming A.O.C. Vouvray
Lekker bij Sushi, sashimi en ander oosters eten en bij verschillende kazen.
Smaakprofiel Droog, delicaat en evenwichtig. Fris, mineraal en een licht zure afdronk.
Druivenras Chenin Blanc
Jaargang 2019
Inhoud