Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Vergel Blanco 2021

Vergel Blanco 2021

€8,95
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
Vergel Blanco is lichtgeel met gouden reflecties van kleur. In de neus heeft het aroma's van rijp fruit als perzik, abrikoos en guave, witte bloemen en kruiden als gember en witte peper die worden gecombineerd met een vleugje boter. In de mond is de wijn
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Vergel Blanco is lichtgeel met gouden reflecties van kleur. In de neus heeft het aroma's van rijp fruit als perzik, abrikoos en guave, witte bloemen en kruiden als gember en witte peper die worden gecombineerd met een vleugje boter. In de mond is de wijn krachtig, breed licht zoet en toch fris. Het is een elegante wijn die zowel traditioneel als modern is. Servicetemperatuur: 6 - 8°C.

Vergel Blanco is het resultaat van een assemblage van oude Airén-wijnstokken, een Spaanse inheemse druivensoort, op traditionele wijze geteeld in Pinoso's beste niet-geïrrigeerde wijngaarden, en Sauvignon Blanc, waarvan de opbrengsten werden gecontroleerd (minder dan 0,50 kg per wijnstok) om maximale concentratie en aromatische complexiteit te verkrijgen.
Bij Vergel gaat alle aandacht uit naar het respecteren van de natuurlijke omgeving en het terroir, het gebruik van biologische landbouw en het met de hand plukken tijdens de koelere uren in de ochtend om de integriteit van de druiven te behouden en de risico's van oxidatie te beperken. Na een soepele persing en delicate rekken van de most, wordt de fermentatie gestart met inheemse gisten om de typische kenmerken van de streek te tonen. Voor aromatische expressie wordt de temperatuur dagelijks gecontroleerd. De alcoholische gisting wordt gevolgd door het proces waarbij de wijn enkele weken op fijne droesem blijft.
Land Spanje
Productiemethode Biologisch, Vegan
Herkomstbenaming DO Alicante
Lekker bij Paella, kip met citroen, ceasar salade, zuurkool en geitenkaas.
Smaakprofiel Droog zonder vatrijping
Druivenras Arièn, Sauvignon Blanc
Jaargang 2021
Inhoud