Leclerc Briant Champagne Abyss 2013

Wijnmaker: Leclerc Briant
Prijs: €195,00 €161,16 Excl. btw
Druivensoort 33,3 % Chardonnay, 33,3 % Pinot Noir en 33,3 % Pinot Meunier
Smaakprofiel Mousserend droog
Lekker bij

Atlantische oesters, rauwe zalm, geserveerd met knapperige groenterolletjes.

Tonijn tataki met sesamzaden, wakame zeewier salade, medaillons van kreeft en gekonfijte Prei.

1 minuut gekookte blauwe kreeft, met licht gefrituurde wilde abalone schelp.

Mosselen in wilde knoflookboter op een bed van spinazie met kreeftstaarten.

Gefrituurde sint-jakobsschelpen, kreeftboter met citroenkaviaar.

Geroosterde sint-jakobsschelpen in een reductie van schelpvissoep en zachte babygroenten, zeebaarsfilet, gepocheerde turbot met basilicum, broodbonencoulis en quinoa.

Aardappelravioli gevuld met kreeft en een coulis van kruiden en zeewier.

Oogstjaar 2013
Herkomstbenaming A.O.C. Champagne
Productiemethode Biodynamisch

 

We leggen de wijn op de zeebodem, daar waar de druk buiten de fles even hoog is als in de fles.

De cuvee Abyss van Leclerc-Briant werd speciaal gecreeerd voor verdere ontwikkeling onderwater (op de zeebodem) in samenwerking met Amphoris, een bedrijf gespecialiseerd in onderzeese projecten.

De gekozen druiven voor Abyss, worden geplukt en geoogst uit geselecteerde Champagne dorpen die bekend staan om hun speciale kalksteen ondergrond. Deze zorgvuldig gekozen terroirs zijn in perfecte resonantie met het maritieme sediment, gelegen aan de oostelijke punt van de Ile d'Ouessant aan de kust van Bretagne in Frankrijk.

Chardonnay van Bisseuil, Pinot Noir van Avenay-Val-d'Or en Pinot Meunier van Vrigny: elke druivenras is gelijkwaardig vertegenwoordigd in deze cuvee van uitzonderlijke klasse. Deze vintage Champagne, uitsluitend gemaakt van druiven uit 2012, is in juni 2013 gebotteld. In februari 2016 heeft het degorgement plaatsgevonden en is daarna in maart op de zeebodem gelegd. In mei 2017 werd de wijn weer bovenwater gehaald.

De champagne heeft een briljante, lichtgele kleur met tonen van stro-geel en een hint van zilver. Een levendige stroom van kleine bubbels produceert een aanhoudende ring-mousse bovenaan het glas en de uitstraling belooft een rijke en frisse wijn.

De geur is intens mineraal met een vleug iodine en krijt, aangenaam gemengd met een boeket van perzik, appels en rabarber en een beetje verbena, kamille en jasmijn.

Naarmate de wijn lucht krijgt, ruiken wij van alles: kalk, likeur, verse druiven, pompelmoes, zeewier, amandelen, zwarte bessen, verse granaatappel, bosbessen en de geur van rozen. Een echte sensatie van diepte en concentratie stijgt uit het glas, goed geplaatst en delicaat.

De smaak is schoon en fris met een zachte, romige bruisendheid.

Cuvee Abyss is een champagne met een resoluut maritiem karakter, dat profiteert van het rustig ontwikkelen op de zeebodem.

Uw review toevoegen 0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Powered by Lightspeed
iDEAL Bank transfer