Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Circus 2020

Circus 2020

€17,95
Stukprijs: €12,95 /
niet op voorraad
Circus heeft een intense robijnrode kleur. Het aroma is een aangename afwisseling van bloemige en fruitige sensaties, wilde bloemen en rijp rood fruit. Harmonisch en aanhoudend in de mond. Zijn fluweelzachte tannines geven de wijn veel elegantie.
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Circus heeft een intense robijnrode kleur. Het aroma is een aangename afwisseling van bloemige en fruitige sensaties, wilde bloemen en rijp rood fruit. Harmonisch en aanhoudend in de mond. Zijn fluweelzachte tannines geven de wijn veel elegantie. Dit is een veelzijdige wijn die bij stevige voorgerechten past, zoals gevulde pasta met vleessaus, een eenvoudige gegrilde steak of een stoofpotje met aardappelen.
Circus is gemaakt van Massareta, Albarossa en Alicante druiven afkomstig van de heuvels van Castelnuivo Magra en Ortonovo. Het terroir is steenachtig met een rijke structuur. De wijnstokken hebben een leeftijd van ongeveer 15 jaar oud. Midden september worden de druiven met de hand geoogst in kratten van 20kg. Hierna volgt een 10 dagen durende maceratie op de schil, na rekken, fermenteren en rijpen in roestvrijstalen tanks tot januari / februari.
De naam Lvnae is geïnspireerd door de stad Luni, een oude Etruskische en Griekse haven, door de Grieken (Luna, voor de Romeinen) gewijd aan de godin Selene. De eerste Luna-nederzetting werd gesticht door de Romeinen in 177 voor Christus. De wijnproductie van Lvnae Bosoni is geworteld in de oude geschiedenis van dit land en zijn volkeren, de Etrusken, Grieken en Romeinen, van wie het een grote wijntraditie heeft geërfd.

Het gebied van Colli di Luni is de meest oostelijke hoek van de regio (zie foto's), gelegen tussen de Golf van La Spezia en de Apuaanse Alpen, hemelsbreed slechts 11 km van de zee. Deze bevoorrechte positie zorgt voor een uniek microklimaat waar de afwisselende werking van de zee en de bergbries, afhankelijk van of het dag en nacht is, de perfecte omstandigheden creëert voor het cultiveren van wijnstokken en het produceren van uitstekende wijnen.
Land Italië
Productiemethode Conventioneel
Herkomstbenaming IGT Liguria di Levante
Lekker bij Gevulde pasta met vleessaus, een eenvoudige gegrilde steak of een stoofpotje met aardappelen.
Smaakprofiel Fruitig, harmonieus en elegant.
Druivenras Massareta, Albarossa, Alicante
Jaargang 2019
Inhoud