Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Roter Veltliner Klassik 2021

Roter Veltliner Klassik 2021

€14,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Droog met bodyRoter Veltliner weerspiegelt perfect het terroir van de Wagram-regio. Het groeit bijna exclusief in dit deel van de wereld. In de geur toont het rijp geel fruit en enkele citrustonen, voornamelijk gele peer en sinaasappelschil overheersen. M
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Roter Veltliner weerspiegelt perfect het terroir van de Wagram-regio. Het groeit bijna exclusief in dit deel van de wereld. In de geur toont het rijp geel fruit en enkele citrustonen, voornamelijk gele peer en sinaasappelschil overheersen. Marsepein en wat witbrood zijn ook aanwezig. Evenzo in de mond - romig, met een goede structuur en een mooie balans.
De wijngaarden van Mehofer vormen het noordelijkste puntje van de regio Wagram, dat zich uitstrekt van de Donau tot het wijndomein, dat net ten noordwesten van Wenen ligt. De geologische kenmerken van de regio in combinatie met consistente weers- en klimatologische patronen vormen de basis voor volle wijnen, rijk aan aroma en smaak. Lösslagen gevormd in de ijstijd bedekken het substraat van mariene afzettingen en riviergrind. Dit resulteert in pittige wijnen met inhoud en drinkplezier, zelfs in een vrij alcoholarme klassieke stijl.
Land Oostenrijk
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming Qualitätswein Wagram
Lekker bij Romige knolselderij soep, gebakken witvis of zalm, ceasar salade, kip met romige saus en kip piri piri of tandoori.
Smaakprofiel Romig, met een goede structuur en een mooie balans.
Druivenras Roter Veltliner
Jaargang 2021
Inhoud