Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pech Quisou Blanc 2020

Pech Quisou Blanc 2020

€14,95
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
Cuvée Pech-Quisou Blanc heeft een lichtgele kleur met gouden schitteringen. Hij is aromatisch en heeft een rijke fruitige neus met een exotisch karakter aangevuld met frisse zuren van citroen en grapefruit. De wijn is complex, krachtig en gevuld met tone
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Cuvée Pech-Quisou Blanc heeft een lichtgele kleur met gouden schitteringen. Hij is aromatisch en heeft een rijke fruitige neus met een exotisch karakter aangevuld met frisse zuren van citroen en grapefruit. De wijn is complex, krachtig en gevuld met tonen van witte bloemen, meidoorn en hints van honing die worden uitgedrukt met grootsheid. De zuivere en openhartige aanzet in de mond heeft tonen van amandel en perzik en bevestigen dat deze cuvée vrij uitzonderlijk is.
 
De witte druiven, Grenache Blanc 25%, Roussanne 25%, Marsanne 25% en Vermentino/Rolle 25%, worden 's nachts geoogst, direct geperst en op lage temperatuur gevinifieerd (14 graden), waarna lagering “sur lie fine” met batonnage plaatsvindt.
 
Ch√¢teau Mignan is gelegen in de Minervois in Zuid-Frankrijk. Minervois is een wijnbouwgebied gelegen in de Languedoc-Roussillon, tussen de steden Narbonne en Carcassonne. Eigenaar Christian Mignard maakt zijn wijnen van druiven die groeien op klei en kalksteen in een wijngaard van circa 20 hectare. Christian komt uit een wijnmakersfamilie en is betrokken bij het maken van de mooiste wijnen voor andere wijnbedrijven. Ch√¢teau Mignan is zijn eigen creatie waar hij enorm trots op is. Een betrekkelijk jong wijnbedrijf, opgericht in 2006. Het ‚La Livini√®re‚ gedeelte van zijn bedrijf wordt beschouwd als het meest typische en beste terroir van de Minervois.
Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming AOC Minervois
Lekker bij Zeetong, rogvleugel of tarbot a la meuniere, kreeft klassiek, oesters rockefeller, gevogelte met een romige saus en Aziatische en Oost-Mediterraanse keukens.
Smaakprofiel Exotisch, complex, krachtig met frisse zuren.
Druivenras 25% Grenache Blanc, 25% Roussanne, 25% Marsanne, 25% Vermentino/Rolle
Jaargang 2020
Inhoud