Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Sant Emiliano Rosato 2021

Sant Emiliano Rosato 2021

€17,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Het is de typische inheemse wijn die op aangename zomerdagen aan de oevers van het Gardameer wordt gedronken. De aroma's zijn van een heel bijzondere zintuiglijke harmonie: zuiver, helder, onmiskenbaar, variërend van de geur van bloeiende amandelbloesem,
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Een bepaald proces dat wordt toegepast in de moraine heuvels van het achterland van Garda Bresciano stelt Pratello in staat om van de geplante rode druiven, Gropello, Syrah, Barbera en Marzemino, deze wijn met heldere kersen ondertonen, de intense geur van rozen- en amandelbloemen te verkrijgen. De roze kersenkleur met robijnrode reflecties bevestigen het hoge niveau van integriteit dat is bereikt. Het is de typische inheemse wijn die op aangename zomerdagen aan de oevers van het Gardameer wordt gedronken. De aroma's zijn van een heel bijzondere zintuiglijke harmonie: zuiver, helder, onmiskenbaar, variërend van de geur van bloeiende amandelbloesem, banaan, kaiserperen, ceder en gouden appel. De smaken zijn van een ongekend uitgebreide frisheid, de scherpte van de smaak van verse druiven, is voelbaar in elke hoek van het palette, rond en gezond zijn de primaire verbindingen, zachte smaak, met een neutrale achtergrond en een lichte bitterheid, dat doet denken aan bittere amandelen. Deze wijn is gastronomisch breed inzetbaar, met een voorliefde voor gerechten op basis van vis en dat van verse worstjes, pizza's en calzones, risotto met groenten, zwezerik en vooral bij lichte zomerse gerechten.
 
De druiven zijn afkomstig van moraine heuvels nabij het Gardameer, waar zij genieten van een ideale belichting en constante ventilatie die zorgt voor een perfecte rijpheid. Het oogsten gebeurt hier handmatig waarna een koude maceratie op de schil volgt gedurende 8 uur. De fermentatie duurt 10 dagen hierna rust de wijn nog 2 maanden in de fles.
Land Italië
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming DOC Valtenesi
Lekker bij Visgerechten, verse worstjes, pizza's en calzones, risotto met groenten, zwezerik en vooral bij lichte zomerse gerechten.
Smaakprofiel Zuiver, zacht, rond en elegant.
Druivenras Groppello, Syrah, Barbera, Marzemino
Jaargang 2021
Inhoud