Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Blanc Les Fossiles 2021

Blanc Les Fossiles 2021

€20,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Blanc Les Fossiles heeft een mooie aromatische intensiteit, zowel bloemig als fruitig: witte bloemen, citrusvruchten en lichte mentholtonen. De wijn is fris bij de aanzet, overwegen citrus in de mond. In het midden een evolutie naar aroma's van exotisch f
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
De grootvader van Denis Jamain's plantte in 1935 de eerste Sauvignon Blanc wijnrank in zijn 2ha wijngaard. Op dat moment waren de wijngaarden in Reuilly verwoest door Phylloxera en niet erg in trek. Toch geloofde de man in het terroir van Reuilly. Hij heeft absoluut gelijk gekregen!
Blanc Les Fossiles heeft een mooie aromatische intensiteit, zowel bloemig als fruitig: witte bloemen, citrusvruchten en lichte mentholtonen. De wijn is fris bij de aanzet, overwegend citrus in de mond. In het midden een evolutie naar aroma's van exotisch fruit. De mineraliteit en het zoutgehalte afkomstig van de fossielen uit het terroir zorgen voor een goede lengte in de mond. Complexiteit wordt gekoppeld aan een goede concentratie.
De druiven komen van 3 Pierres-Plates-percelen midden op de heuvels. Het terroir bestaat uit klei en kalksteen met daarin fossielen van schaal en schelpdieren afkomstig uit de Loire rivier. De druiven worden met de hand geplukt waarna zij alcoholische gisting bij lage temperatuur ondergaan op inheemse gisten.
Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch
Herkomstbenaming AOC Reuilly
Lekker bij Zeer goed als aperitief, bij bijna alle visgerechten, mosselen, fruits de mer en geitenkaas.
Smaakprofiel Fris, fruitig en mineraal.
Druivenras Sauvignon Blanc
Jaargang 2019
Inhoud