Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Muller Thurgau Classico 2020

Muller Thurgau Classico 2020

€18,95
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
Deze bekende Duitse druivensoort is bijzonder goed geschikt voor wijngaarden op grote hoogte en gedijt daarom op hoogtes boven de 600 meter. De kleur van de wijn is lichtgeel met een goene glas. Müller Thurgau wordt gewaardeerd om zijn verse fruit, delic
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze bekende Duitse druivensoort is bijzonder goed geschikt voor wijngaarden op grote hoogte en gedijt daarom op hoogtes boven de 600 meter. De kleur van de wijn is lichtgeel met een goene glas. Müller Thurgau wordt gewaardeerd om zijn verse fruit, delicate tonen van hooi, lichte nootmuskaat en ingetogen zuurgraad. Het wil jong gedronken worden. Deze ongecompliceerde wijn is ideaal als aperitief, maar dient ook als goede partner bij voorgerechten. Door zijn delicaat fruitige smaak is hij de ideale partner voor erwtensoep, asperges en lichte visgerechten zoals blauwe forel.
De wijngaarden liggen tussen de 600 en 900m hoog in Oltradige, Campill en San Genesio vlakbij Cortaccia en zijn gericht op het zuidoosten tot zuidwesten. Het terroir bestaat uit kalksteengrind en resterende porfiergrond. Handmatig oogsten van de Muller-Thurgau vindt plaats aan het eind van september. Gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks.
Land Italië
Productiemethode Conventioneel
Herkomstbenaming DOC Alto Adige
Lekker bij Erwtensoep, asperges en lichte visgerechten zoals blauwe forel.
Smaakprofiel Verfijnd en aangename zuurgraad.
Druivenras Mulller Thurgau
Jaargang 2022
Inhoud