Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Riesling Montiggl 2019

Riesling Montiggl 2019

€26,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Deze druivensoort, afkomstig uit Duitsland, levert 's werelds mooiste witte wijnen op en heeft in sommige delen van Zuid-Tirol een ideaal terroir gevonden. Riesling stelt hoge eisen aan een wijngaard en geeft de voorkeur aan een koel maar zeer zonnig klim
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze druivensoort, afkomstig uit Duitsland, levert 's werelds mooiste witte wijnen op en heeft in sommige delen van Zuid-Tirol een ideaal terroir gevonden. Riesling stelt hoge eisen aan een wijngaard en geeft de voorkeur aan een koel maar zeer zonnig klimaat. Dat is precies wat Montiggl te bieden heeft. De lokale porfierbodems geven de wijn zijn ruggengraat. Fruitige tonen en minerale zuren maken Montiggl Riesling echt boeiend. Deze elegante wijn geniet steeds meer populariteit. De wijn is geel groen van kleur. Het heeft intense aroma's van witte perzik en abrikoos. De wijn is elegant, evenwichtig en mineraal. Deze allrounder past mooi bij lichte visgerechten, Aziatische gerechten en groentegerechten. In het voorjaar is het heerlijk bij asperges a la flamande of een salade met geitenkaas en honing.
De wijngaarden liggen tussen de 480 en 550m hoog in Montiggl boven het grote Montiggler-meer gericht op het zuiden en zuidoosten. (zie foto's) Het terroir bestaat uit grind en kiezelgrond. Handmatig oogsten van de Riesling vindt plaats begin oktober. Gisting in roestvrijstalen tanks, gevolgd door nog vijf maanden ontwikkeling op de droesem.
Land Italië
Productiemethode Conventioneel
Herkomstbenaming DOC Alto Adige
Lekker bij Lichte visgerechten, Aziatische gerechten en groentegerechten. In het voorjaar is het heerlijk bij asperges a la flamande of een salade met geitenkaas en honing.
Smaakprofiel Elegant, evenwichtig, mineraal.
Druivenras Riesling
Jaargang 2019
Inhoud