Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 'Rayuelo' BIO 2020

'Rayuelo' BIO 2020

€14,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Rayuelo, gemaakt van 100% Bobal, heeft een diepe rode granaatkleur. In de geur heeft het aroma's van zwart fruit, als bessen en bramen gecombineerd met specerijen. In de mond is de wijn vol, krachtig en complex. Donker fruit wordt gecombineerd met zijdeza
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Rayuelo, gemaakt van 100% Bobal, heeft een diepe rode granaatkleur. In de geur heeft het aroma's van zwart fruit, als bessen en bramen gecombineerd met specerijen. In de mond is de wijn vol, krachtig en complex. Donker fruit wordt gecombineerd met zijdezachte tannines, zoethout, peper en eikenhouten tonen.
 
Bodegas Altolandon ligt op 1080 meter boven zeeniveau en behoort tot een van de hoogst gelegen wijndomeinen van Spanje. Men bezit 70ha wijngaard gelegen nabij het stadje Landete. Het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht in de wijnhaard zorgt voor geleidelijke rijping van de druif. Nadat het fruit is geplukt gaat het naar de modern uitgeruste wijnmaak ruimte. Er wordt geen gebruik gemaakt van industriële gisten, maar uitsluitend de natuurlijk op de druif voorkomende. De schillen blijven, afhankelijk van de gebruikte druif, gemiddeld 2 tot 3 weken in contact met het sap waarna een lichte persing volgt. Hierna gaat de jonge wijn richting vatenkelder voor verdere rijping in barriques. Men vervangt jaarlijks circa 25% van deze vaten. Alle wijnen ondergaan malolactische gisting in het vat. Rayuelo rijpt 8 maanden in barriques. Nadat de wijn op fles is gebracht rust deze nog minimaal 8 maanden voordat de wijn op de markt komt. Rosalia Molina is de grote vrouw achter dit project.
Land Spanje
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming DO Manchuela
Lekker bij Rundvlees, pittige oosterse vleesgerechten, wild, lamsracks en stoofvlees.
Smaakprofiel Vol, krachtig en complex.
Druivenras Bobal
Jaargang 2017
Inhoud