Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Rosé 'Les Fossiles' 2019

Rosé 'Les Fossiles' 2019

€17,95
Fris, droog zonder vatrijping en zacht van smaak
krijtstrak en stralend mineralig
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving

De wijngaard van Reuilly heeft een lange geschiedenis ... een zeer lange geschiedenis sinds de eerste wijngaarden van Reuilly in de 7e eeuw door koning Dagobert werden toevertrouwd aan de monniken van L'Abbaye Royale de St-Denis.
In 1935 vestigde Camille Rousseau, de grootvader van moederskant van Denis Jamain, zich in Reuilly en plantte daar zijn eerste wijnstokken Sauvignon blanc.
De wijngaard van Reuilly werd geclassificeerd als een Appellation d'Origine Contrôlée voor zijn wijnen uit 1937, een jaar na de oprichting van het nationale appellatiesysteem en in 1961 voor zijn rode wijnen uit Pinot noir en zijn rosés uit Pinot gris.

Begin jaren negentig besloot Denis Jamain uit passie voor de wijngaard de fakkel over te nemen en een mooi perceel te verwerven in de gemeente Reuilly, een echt startpunt voor de ontwikkeling van het landgoed.
Na jarenlang de boerderij in een beredeneerde strijd te hebben geleid, stapte hij in 2007 over op biologische landbouw (gecertificeerd door Veritas) en op biodynamische landbouw in 2011 (gecertificeerd door Demeter).
Het Domaine Denis Jamain omvat vier belangrijke plaatsen: Les Coignons, Les Pierres Plates, Les Chatillons, Les Conges, waarop 12 ha Sauvignon blanc, 5 ha Pinot noir en 4 ha Pinot gris zijn aangeplant.

Het landgoed profiteert van een uitzonderlijk terroir, voornamelijk in klei en kalksteen van het type Kimmeridgian voor de teelt van de drie druivensoorten en profiteert ook van zeer gunstige klimatologische omstandigheden voor een goede rijping van de druiven.

De wijnmakerij in de directe omgeving van de percelen is uitgerust met moderne, efficiënte faciliteiten en zorgt voor een perfecte traceerbaarheid van bewerkingen en producten. Het biedt ook hygiënische omstandigheden en een onberispelijke sanitaire omgeving.

Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch, Demeter label
Alcoholpercentage 12 %
Herkomstbenaming AOC Reuilly
Regio Loire
Lekker bij ceviche, geitenkaas, zomerse salade met pijnboompitten en natuurlijk bij mooi weer!
Smaakprofiel Fris, droog zonder vatrijping en zacht van smaak krijtstrak en stralend mineralig
Druivenras Pinot Gris
Jaargang 2019