Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Moulin a Vent 2017

Moulin a Vent 2017

€27,95
Vanuit het deel van Moulin-à-Vent dat aan Chénas grenst, is dit een lichtere stijl van Moulin. Deze wijn is uitzonderlijk, expressief en onthult aroma's van rozenblaadjes, gekonfijte drop, kersen- en bosvruchten. Afgeleid van de lieux-dits van Michelons e
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Vanuit het deel van Moulin-à-Vent dat aan Chénas grenst, is dit een lichtere stijl van Moulin. Deze wijn is uitzonderlijk, expressief en onthult aroma's van rozenblaadjes, gekonfijte drop, kersen- en bosvruchten. Afgeleid van de lieux-dits van Michelons en Pinson, de ene op het oosten en de andere op het westen, is de wijn medium tot vol, diep en geconcentreerd, met een gelaagde en multidimensionale kern, rijpe zuren en fijne tannines. Sappig en gefocust op het palette in een energieke stijl.
 
Paul-Henri Thillardon (32) is op zeer jonge leeftijd een meesterlijke wijnmaker. Chénas is niet ver van Moulin-a-Vent en daarom kunnen de wijnen veel van dezelfde eigenschappen vertonen. Paul-Henri brengt je deze concentratie, maar weet waar het evenwichtspunt is voor elegantie. Ze noemen het 'volwassen wijn'. In 2008, op 22-jarige leeftijd, nam Paul Henri de belangrijke beslissing om zijn werk te wijden aan de cru van Chénas, in plaats van in het naburige en bekendere Moulin-a-Vent, dat een groot deel van de bekendheid van Chénas inneemt. Vervolgens plantte hij in 2010 een hectare wijnstokken op een prachtig perceel op het zuidoosten in Chiroubles, en nog een perceel van Viognier-druiven, een variëteit die niet is toegestaan ​​in de Beaujolais-regels. Begin 2011 besloeg het domein 5,7 hectare (13,7 acres) met zijn Chénas-wijnstokken van gemiddeld 40 jaar oud.

Zoals bij veel van de nieuwe generatie, is Thillardon toegewijd aan organische producten en heeft hij ervoor gekozen paarden te gebruiken in plaats van tractoren in de wijngaard à la Pontet-Canet. De wijngaard is biologisch-dynamisch geteeld - Wijnstokken worden alleen behandeld met kruiden en worden door paarden geploegd. De wijnen zijn gemaakt met inheemse gisten en zien tot het bottelen geen zwavel. Paul Henri maakt gemiddeld zo'n 40.000 flessen per jaar. Vroeger werden alle geplukte druiven ontdaan van hun steeltjes en vond de gisting plaats bij circa 20 graden Celcius. Sinds 2015 gaan echter de complete trossen de gistingskuipen in en houdt men de temperatuur laag, zo'n 9 graden. Hierdoor verloopt de gisting erg langzaam maar het fruit blijft prachtig in de wijn bewaard.
Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch
Alcoholpercentage 13 %
Herkomstbenaming A.O.C. Moulin à Vent
Regio Beaujolais, Bourgogne
Lekker bij gerookt varkensvlees en hamsoorten, gebraden kip met kruiden, zalm a papilotte.
Smaakprofiel Concentratie met lichte vatrijping
Druivenras Gamay
Jaargang 2017