Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Chenas les Blemonts 2017

Chenas les Blemonts 2017

€28,95
niet op voorraad
Net als al de andere wijnen van de broers Thillardon, verdubbelt de Chénas Les Blemonts van 2017 zijn uitstekende prestaties, barstend van de geuren van kersen, wilde bessen, rozenblaadjes, sinaasappelschil en kruiden. In de mond is het medium tot full-bo
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Net als al de andere wijnen van de broers Thillardon, verdubbelt de Chénas Les Blemonts van 2017 zijn uitstekende prestaties, barstend van de geuren van kersen, wilde bessen, rozenblaadjes, sinaasappelschil en kruiden. In de mond is het medium tot full-bodied, satijnachtig en gelaagd, met een soepele aanval, smeltende tannines en een textuur, vlezig profiel. Het heeft de zuiverheid en balans om meer dan een handvol jaren met gratie te evolueren.
 
Paul-Henri Thillardon (32) is op zeer jonge leeftijd een meesterlijke wijnmaker. Chénas is niet ver van Moulin-a-Vent en daarom kunnen de wijnen veel van dezelfde eigenschappen vertonen. Paul-Henri brengt je deze concentratie, maar weet waar het evenwichtspunt is voor elegantie. Ze noemen het 'volwassen wijn'. In 2008, op 22-jarige leeftijd, nam Paul Henri de belangrijke beslissing om zijn werk te wijden aan de cru van Chénas, in plaats van in het naburige en bekendere Moulin-a-Vent, dat een groot deel van de bekendheid van Chénas inneemt. Vervolgens plantte hij in 2010 een hectare wijnstokken op een prachtig perceel op het zuidoosten in Chiroubles, en nog een perceel van Viognier-druiven, een variëteit die niet is toegestaan ​​in de Beaujolais-regels. Begin 2011 besloeg het domein 5,7 hectare (13,7 acres) met zijn Chénas-wijnstokken van gemiddeld 40 jaar oud.
 
Zoals bij veel van de nieuwe generatie, is Thillardon toegewijd aan organische producten en heeft hij ervoor gekozen paarden te gebruiken in plaats van tractoren in de wijngaard à la Pontet-Canet. De wijngaard is biologisch-dynamisch geteeld - Wijnstokken worden alleen behandeld met kruiden en worden door paarden geploegd. De wijnen zijn gemaakt met inheemse gisten en zien tot het bottelen geen zwavel. Paul Henri maakt gemiddeld zo'n 40.000 flessen per jaar. Vroeger werden alle geplukte druiven ontdaan van hun steeltjes en vond de gisting plaats bij circa 20 graden Celcius. Sinds 2015 gaan echter de complete trossen de gistingskuipen in en houdt men de temperatuur laag, zo'n 9 graden. Hierdoor verloopt de gisting erg langzaam maar het fruit blijft prachtig in de wijn bewaard.
Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch
Alcoholpercentage 13 %
Herkomstbenaming A.O.C. Chénas
Regio Beaujolais, Bourgogne
Lekker bij Lam, eendenborst, kalfvlees stevige vissoorten met groene groenten.
Smaakprofiel Satijnachtig, gelaagd, soepel met textuur.
Druivenras Gamay
Jaargang 2017