Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel 'Lao Muse' 2015

'Lao Muse' 2015

€57,50
op voorraad
Krachtig en vatgerijpt
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 24uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
Druivensoort Syrah, grenache
Smaakprofiel Krachtig en vatgerijpt
Lekker bij Zachte romige kaas, vleeswaren, konijn, (veder)wild, spicy Oosters, nagel- en komijnekaas, rood vlees, kip, lam, harde kaas
Oogstjaar 2015
Regio Rhone
Herkomstbenaming A.O.C. Vacqueyras
Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch

Over deze wijn

De grote wijn! Een top Vacqueyras, is 18 maanden gerijpt op kleine houten vaten, deels nieuw. Bij elke release wordt de blend en het houtgebruik bepaald, afhankelijk van de kwaliteit van het oogstjaar en de geoogste druiven.

In de media

DWDD

Was de wijn bij de houtsnip!

Harold Hamersma

Opgenomen in De Grote Hamersma Gids met een 9+. Harold schrijft:

Een nabijgelegen bergkammetje in de Dentelles Montmirail. Daar ligt de knuffelwijngaard van wijnmaker Henri Bungener. De druiven van dit perceeltje worden natuurlijk biologisch benaderd en ook het wijnmaken gaat op 'ancestrale' manier.Nog bijzonderder; Bungerer maakt deze cuvée gemiddeld 2 keer in de 10 jaar. Voor de vorige edite van de grote Hamersma proefde hij 2012 en het blijkt dat nu zon en maan, yin en yang , eb en vloed alweer helemaal in harmonie met elkaar door een deur kunnen. Die naar de wijnkelder dat spreekt. Op -en-top biorode kortom. Krachtig en zacht. Kersenlikeur met peper. Zwart fluweel. Donkere choco. Bramensmoothie zonder suiker. Prachtige fluwelen tannines. Aardsigheid ook dit jaar. Stralende zuren. Treuzelende afdronk.

Robert Parker Wine Advocate

92 Parker punten