Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Cuvee Bistrot 2016

Cuvee Bistrot 2016

€17,95
niet op voorraad
Sinds de vintage 2016 is deze wijn nu gemaakt van 100% Merlot. Eerder hield het de AOC Côtes de Bordeaux, maar dat was zonder wijnmaker Thierry Valette die zich wilde bevrijden van het classicisme van de Bordeauxstreek. Zijn verlangen is om wijnen te make
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
Sinds de vintage 2016 is deze wijn nu gemaakt van 100% Merlot. Eerder hield het de AOC Côtes de Bordeaux, maar dat was zonder wijnmaker Thierry Valette die zich wilde bevrijden van het classicisme van de Bordeauxstreek. Zijn verlangen is om wijnen te maken waar hij van houdt en dit is het geval met deze gemakkelijk te drinken en plezierige wijn. Fruitig, met sappige tannines, vol spirit. Een gulle vlucht van kersen en bramen met een bloemen en peperige boeket. Een wijn van plezier die eventueel als aperitief kan worden gedronken bij charcuterie, gekruide lamsspiesjes, hele kip of varkensvlees.
 
Asteria-kalksteen is overheersend in Puy Arnaud (100% van de percelen in de gemeente Belvès). Ze brengen veel finesse, frisheid en mineraliteit aan de druiven en zorgen ervoor dat een boeket, waardig voor "grote terroirs" (bloemen, kruiden, truffels), zich geleidelijk ontwikkelt gedurende de eerste 10 jaar op fles. De percelen in St Genes de Castillon zijn gedeeltelijk op een mengsel van asteria-kalksteen / Castillon-kalksteen en gedeeltelijk op tufsteen. Deze laatste terroirs geven meer tannine kracht met een aromatische uitdrukking van rood fruit en zwart fruit. 85% van de oppervlakken ligt op kalkplateaus, 15% op heuvels en aan de voet van de heuvels. De plateaulanden zijn niet erg dik, tussen de ontsluiting van de rots op bepaalde plaatsen is er een maximale diepte van 50 cm. De belichtingen zijn interessant en hebben een maximale zonneschijnduur van zonsopgang tot zonsondergang. Het merendeel van de percelen ontvangt de stralen van de rijzende zon die, volgens de meest recente studies, een lichtkwaliteit lijken te bieden die zeer gunstig is voor de wijnstokken (vooral in tijden van opwarming van de aarde). Ook is er op deze plateaus, die tussen 90 en 100 meter boven zeeniveau liggen, goede ventilatie.
Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch
Alcoholpercentage 13,5 %
Herkomstbenaming Vin de France
Regio Bordeaux
Lekker bij Charcuterie, gekruide lamsspiesjes, hele kip of varkensvlees.
Smaakprofiel Fruitig, met sappige tannines, vol spirit.
Druivenras Merlot
Jaargang 2016