Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 'Cueva del Chaman' Garnacha Tintorera BIO 2023

'Cueva del Chaman' Garnacha Tintorera BIO 2023

€9,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Deze Garnacha Tintorera heeft een helder intense roodpaarse kleur. Hij is zeer aromatisch met tonen van aardbeijen yoghurt, framboos en een achtergrond van banaan die typerend is voor de Maceracion Carbonique methode die hier is toegepast. In de smaak pro
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze Garnacha Tintorera heeft een helder intense roodpaarse kleur. Hij is zeer aromatisch met tonen van aardbeienyoghurt, framboos en een achtergrond van banaan die typerend is voor de Maceracion Carbonique methode die hier is toegepast. In de smaak proeven wij rijp roodfruit en is hij elegant en evenwichtig. De afdronk is van gemiddelde intensiteit wat hem makkelijk te drinken maakt met een sterk fruitig karakter. Het is ideaal om te combineren met Spaanse gerechten als Spaanse gedroogde ham & worst soorten, tomaten risotto met chorizo, tortilla met veel groenten en gezouten kaas. We raden aan deze wijn binnen 3 jaar na het oogst jaar te drinken. De ideale schenktemperatuur is 15 ° C.

De overheersende wijnsoort in Almansa is "Garnacha Tintorera". Een inheemse druivensoort die zo genoemd wordt vanwege zijn gekleurde vruchtvlees en omdat het een hogere kleurintensiteit heeft dan andere rassen wereldwijd. Het komt van de kruising tussen Petit Bouchet en Garnacha Tinta (Franse Grenache) en werd ongeveer rond het jaar 1866 in het gebied van Alicante geïntroduceerd door Franse handelaren nog voor de Phylloxera-aanval (druifluis).
 
De Garnacha Tintorera heeft een intens gekleurde most, met een hoog alcoholpercentage, is zeer tanninerijk en gestructureerd, met een uitgebalanceerde zuurgraad. Hij kan zeer dichte, alcoholische, gekleurde wijnen geven met aroma's van zeer rijp of zongedroogd rood fruit. Het is de Garnacha Tintorera-druif, die deze wijn zijn bijzonderheid geeft, evenals kleur en structuur. De vinificatie wordt uitgevoerd door maceration carbonique toe te passen om een ‚jonge wijn te verkrijgen met een zeer goede aromatische intensiteit en die is gemaakt om nu te drinken. Hij is gefermenteerd tot 28 ° C met een contacttijd met de hele druif van 8-9 dagen. Vervolgens wordt de fermentatie voltooid in betonnen tanks met een gecontroleerde temperatuur van 20 ° C. Na de malolactische fermentatie wordt de assemblage gemaakt..

Door de grote uitbreiding aan wijngaarden kunnen ze hier jaar na jaar de ideale druiven selecteren om het typische en de kwaliteit van de wijnen constant te houden. Van de vrijstaande wijnstokken, die meer dan 40 jaar oud zijn, oogsten ze hier met de hand geselecteerde druiven, waaruit daarna de beste wijnen worden gehaald. De wijngaarden voor deze wijn zijn streng geselecteerd op basis van hun leeftijd, lage productiviteit en gezondheid. De oogst wordt uitgevoerd met kisten van 100 kg. Er zijn meer dan 2000 te selecteren druiven van elk jaar.
Land Spanje
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming D.O. Almansa
Lekker bij Spaanse gedroogde ham & worst soorten, tomaten risotto met chorizo, tortilla met veel groenten en gezouten kaas.
Smaakprofiel Sterk fruitig karakter van rijp roodfruit. Elegant en evenwichtig makkelijk te drinken.
Druivenras Garnacha Tintorera
Jaargang 2023
Inhoud