Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Fiano di Avellino DOCG 2018

Fiano di Avellino DOCG 2018

€16,95
op voorraad
Heeft een streng en zachte neus met tonen van munt, salie en witte perzik evenals witte chocolade en citrus fruit. Volle smaak met een goede zuurgraad, maakt het erg verfrissend.
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 24uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving

Fiano-druiven afkomstig van 4 verschillende wijngaarden in 4 verschillende steden van de provincie Avellino: Candida, Montefredane, Lapio en San Michele di Serino. De druiven worden met de hand geoogst en in kistjes naar de kelder gebracht om ze niet te beschadigen. De druiven worden voorzichtig behandeld in hele trossen om het sap uit de vrije loop te krijgen. Het maken en rijpen van wijn op fijne droesem duurt 4 maanden en vindt volledig plaats in roestvrijstalen tanks.

Villa Riano is in 1996 opgericht door Sabino en Simone Basso. De wijnmakerij ligt op een heuvel die de vallei van de Sabato-rivier bewaakt en uitkijkt op een uniek landschap dat wordt omringd door kastanjebossen en wijngaarden. Enoloog Fortunato Sebastiano verzorgt de verschillende Crus.

Bij Villa Raiano wordt veel nadruk gelegd op de combinatie van druif en microklimaat. Het aanwezige microklimaat is ideaal. Door de beschutting van de bergen is het al vroeg in het voorjaar warm. Kom je wat hoger op de hellingen, dan ontstaat er een groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur, ideaal voor de ontwikkeling van de druif.

Op de hoger gelegen wijngaarden zijn de witte druivenrassen geplant, zoals de Fiano di Avellino en de Greco di Tufo. In de lagere wijngaarden groeien de blauwe druiven zoals de Aglianico, de basis van de beroemde Taurasi-wijn.”

De moderne in 2009 gebouwde kelder ligt gedeeltelijk onder de grond. De druiven komen boven binnen en worden daar geperst. Dan gaan ze een etage lager voor de vergisting. Uiteindelijk komen ze in de bottelarij diep onder de grond. Zo hoeven we de wijn nooit machinaal over te pompen. En dat zorgt voor echt kwaliteitswinst.”

De wijnen zijn vanaf de oogst 2018 in conversie naar biologische wijnbouw

 

 

Land Italië
Productiemethode in conversie naar biologisch
Alcoholpercentage 12,5 %
Herkomstbenaming DOCG Fiano di Avelino
Regio Campania Irpinia
Lekker bij Gebakken vis, vissoep, pasta met tonijnsaus, ansjovis, spaghetti met vissaus
Smaakprofiel subtiele tonen van rijp fruit en bloemen met hints van peer, abrikoos, citrusvruchten, geroosterde hazelnoten, acacia, meidoorn en honing
Druivenras Fiano di Avellino
Jaargang 2019