Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Fronsac 2017 Grand Vin de Bordeaux

Fronsac 2017 Grand Vin de Bordeaux

€22,95
op voorraad
De wijn heeft noten van rijp rood fruit drukken de vrijgevigheid van Merlot (90%) uit, aangevuld met delicate bloemige tonen en de subtiele kruidige tonen die typisch zijn voor Cabernet Franc (10%). Chateau Dalem 2017 heeft een elegantie en frisheid die p
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
Vintage 2017 van Chateau Dalem bevestigt de status van het landgoed als een belangrijk referentiepunt voor de veelbelovende Fronsac-appellatie op de rechteroever van de Bordeaux-regio. Chateau Dalem, strekt zich uit over een wijngaard met een prestigieus terroir, gelegen op plateaus van klei en kalksteen en heuvels met de typische melasse fronsadais-bodem van het gebied.
 
Product van een vroegrijp en behoorlijk uitdagende vintage. De uiterste zorg die zowel in de wijngaard als tijdens de vinificatie is besteed, heeft het mogelijk gemaakt om fruit te produceren in uitstekende zuivere staat en met een optimale fenolische rijpheid. De vinificaties werden uitgevoerd zonder toegevoegde zwavel, een bewijs van het harde werk dat in alle stadia van het wijnbereidingsproces is voltooid. Zachte extracties brengen de puurheid van fruit naar voren, subtiel gestructureerd door een rijping in barriques van medium of lichte toast (waarvan 40% nieuw). Brigitte Rullier-Loussert, die het landgoed sinds 2002 runt, heeft deze wijn ontwikkeld volgens haar eigen visie: een pure uitdrukking van het terroir laten zien door middel van een unieke identiteit.
 
De wijn heeft noten van rijp rood fruit drukken de vrijgevigheid van Merlot (90%) uit, aangevuld met delicate bloemige tonen en de subtiele kruidige tonen die typisch zijn voor Cabernet Franc (10%). Chateau Dalem 2017 heeft een elegantie en frisheid die perfect in de mond is samen komen, een harmonieus geheel, benadrukt door tannines van grote finesse. Een mooie vintage uit 2017 die garant staat voor een veelbelovende veroudering.