Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Alon 2015

Alon 2015

€19,95
Krachtige, elegante wijn met 1 jaar vatrijping
Mooi, afgewogen en fijn gerijpt
Duurzaam producerend
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
Een niet zo voor de hand liggende combinatie van oorspronkelijk Franse druiven, die door uitstekende irrigatietechniek kunnen groeien in Upper Galilee en een hele volle, rijpe wijn maken.

 

In de grote Hamersma 2019

Afgelopen jaar zegde het Argentijnse voetbalelftal pal voor het WK een oefenwedstrijd in Israël af, omdat er bedreigingen hadden geklonken vanuit de Palestijnse hoek. Over Israëlische wijn publiceren is ook niet helemaal zonder risico’s. Als de proefnotitie in de sociale media verschijnt tuimelen de internetgekkies over elkaar heen om je aan de wereldwijde schandpaal te nagelen. Als die dan wordt neergezet op een mooi plekje in Opper-Galilea heb je een mooi uitzicht op de Galil Mountain Winery.

Een joint venture tussen Golan Heights Winery en Kibutz Yiron. Mooi, jong bedrijf is dat: anno 2000. State of the art. Duurzaam producerend. Werken met zonne-energie en hergebruiken hun afvalwater. En nu we er toch wat rondhangen kunnen we ook mooi zien dat wijnmaker Micha Vaadia net aan de slag is.
Buitengewoon blendbekwaam is-ie. Weet bordeauxdruiven tot grote hoogten te brengen. En doet opwindende freestyle-experimenten met barbera en syrah. Neem zijn mooie, afgewogen, fijn gerijpte Alon. Bordeaux ontmoet de noordelijke Rhône. Cabernets en petit verdot trekken op met syrah. Mooi ontwikkeld al. Bossig, belegen, beschaafd. Zweempje cederhout.
Maar kan ook van de schandpaal zijn. De lichte geur van stoverij met laurier. De wijn. Of wordt er in de winery gekookt? Dan zal het niet met varken zijn. Pas op! Geen grapjes daarover.
Anders dreigen er bedreigingen vanaf twee kanten.

Land Israel
Productiemethode Duurzaam
Alcoholpercentage 12 %
Herkomstbenaming Wine of Israel, Kosher
Regio Upper Galilee
Lekker bij Varken, konijn, rood vlees, lam, zachte romige kaas, kip, pasta/deegwaren, (veder)wild
Smaakprofiel Krachtige, elegante wijn met 1 jaar vatrijping
Druivenras Cabernet sauvignon, syrah, petit verdot, cabernet franc
Jaargang 2019