Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Garganega 2018

Garganega 2018

€9,95 €6,95
op voorraad
Garganega, deze inheemse varietal, gevonden in het gebied ten oosten van Verona, groeit in grote bossen met middelgrote druiven. Well of wine laat de wijn maken bij Brigaldara, die  probeert de krachtige aroma's uit de schil van de druiven zoveel mogelijk
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
Garganega, deze inheemse varietal, gevonden in het gebied ten oosten van Verona, groeit in grote bossen met middelgrote druiven. Well of wine laat de wijn maken bij Brigaldara, die  probeert de krachtige aroma's uit de schil van de druiven zoveel mogelijk te behouden en deze tijdens het fermentatieproces over te brengen naar de wijn.
 
Het microklimaat, gecreeerd binnen iedere tros, is een uiterst belangrijk element voor de vorming van de aroma's. De optimale temperatuur van 14 °C wordt gehandhaafd gedurende het gehele fermentatieproces. De zorgvuldige aandacht die zij geven aan de most en de wijn, wordt weerspiegeld in het karakter van de Garganega.
 
De Grote Hamersma - 8+ Geproefd op 26 januari 2020
Garganega, de soavedruif. Verleent ook zijn diensten aan het Veronese huiswit van Well of Wine. Laten ze maken bij Brigaldara, een azienda die naast wijnen ook in olijfolie en truffels doet. Loftuitingen van jury's in binnen- en buitenland zijn hen ten deel gevallen. Ook wij delen een schouderklopje uit. Voor een bianco met een zachte, milde vulling. Lichtgeel fruit, amandeltjes en terughoudende zuren. 
Land Italië
Productiemethode Duurzaam
Alcoholpercentage 12 %
Herkomstbenaming IGT Veneto
Regio Veneto
Lekker bij Als aperitief of bij lichte vis voorgerechten en salades.
Smaakprofiel Fris, fruitig en droog met een goede zuurgraad.
Druivenras Garganega
Jaargang 2018