Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Langhe Arneis 2022

Langhe Arneis 2022

€15,90 €12,75
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Langhe Arneis heeft een vrij diep strogele kleur, bijna goudkleurig, met licht groene reflecties. Het heeft een intense bloemengeur met een bijzonder aroma van witte bloemen en wilde bloemen, paardenbloem, perzik, hints van meloen en passievrucht. In de m
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Langhe Arneis heeft een vrij diep strogele kleur, bijna goudkleurig, met licht groene reflecties. Het heeft een intense bloemengeur met een bijzonder aroma van witte bloemen en wilde bloemen, paardenbloem, perzik, hints van meloen en passievrucht. In de mond heeft het een volle, zachte en harmonieuze smaak, met tonen van appel en duidelijke meloen. Deze wijn is uitstekend te drinken als aperitief, bij voorgerechten in het algemeen, vis, sushi, schaaldieren en delicate kazen.
 
Deze Arneis komt van de wijngaard Prato della Porta in de gemeente Rodello, op een hoogte van 430 meter boven zeeniveau. Het is een heuvelachtig terroir, op het zuidoosten gericht, een bodem met een gemiddelde textuur die neigt naar kleiachtig, vruchtbaar maar erg los. Deze biologische wijngaard bestaat uitsluitend uit Arneis een druivensoort van Italiaanse oorsprong.
 
De vinificatie bestaat uit een zachte persing van de druiven, gevolgd door fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 18-20 C ° gedurende 30 dagen, hierna volgt een stop op zijn eigen gisten gedurende ongeveer negentig dagen; De wijn rijpt hierna minimaal twee maanden in de fles.
Land Italië
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming DOC Langhe Arneis
Lekker bij Als aperitief, bij voorgerechten in het algemeen, vis, sushi, schaaldieren en delicate kazen.
Smaakprofiel Vol, zachte en harmonieus.
Druivenras Arneis
Jaargang 2021
Inhoud