Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Les Basses Prierres 2014 Premier Cru

Les Basses Prierres 2014 Premier Cru

€159,00
Een mooie, schone start in de mond met een zachte, romige bruis die gevolgd wordt door een stijgend gevoel van rijp fruit met een goede zuurgraad die doet denken aan pomelo en ananas en heeft een finesse op de tong. Hij heeft een uitstekende balans die he
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 24uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Blend: 80% Pinot Noir en 20% Chardonnay van het perceel Hautvillers Premier Cru.
Harvest: 2014.
Bottled: Juli 2015, slechts 1800 flessen.
Aging: Franse eikenhouten vaten.
Dosage: 2gr/l.
Disgorged: Augustus 2018.
 
Satijnzacht, diep en intens van kleur met een achtergrond van sprankelend lichtgeel met een levendige stroom van kleine belletjes die zorgen voor een delicate ring van mousse. Het verleidelijke uiterlijk van een wijn die zowel fris als rijk is.
 
In de neus zijn de eerste tonen van brioche en kamperfoelie met kers, zwarte bes en pruim die een vleugje fruitigheid toevoegen. Door de wijn een tijdje te laten ademen, komen er meer umami tonen vrij met pepermunt, zoete kruiden en boterbloemen en lookachtige noten. Ook is er een vleugje kardemom en limoeninfusie, en dan tonen van Sichuan-peper, perzik, nectarine, ananas, bramen en ander vlezig fruit.
 
Een mooie, schone start in de mond met een zachte, romige bruis die gevolgd wordt door een stijgend gevoel van rijp fruit met een goede zuurgraad die doet denken aan pomelo en ananas en heeft een finesse op de tong. Hij heeft een uitstekende balans die het beste uit de lange, geconcentreerde, robuuste en een zeebries getinte afwerking haalt.

Les Basses Prières 2014 Premier Cru zit vol met de frisheid en concentratie die typerend zijn voor dit opmerkelijke terroir. We raden u aan hem te serveren bij een temperatuur van 10 ° C of iets daarboven. De mogelijkheden voor het combineren met deze Champagne bij eten zijn bijna onbeperkt, maar hier zijn er een paar die tot de verbeelding zullen spreken:

- Kaviaar
- Tonijn tataki met groene kruiden
- Filet van tongschar met zoete aardappelen in kardemomcrème
- Lichtgekookte koolvisfilet met andijvie in dressing van citrusvruchten
- Rundtartaar bijvoorbeeld
- Jambon de Reims
- Kalfsvlees en croute gekruid met kruiden en specerijen en geserveerd met gekonfijte schorseneer
Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch
Alcoholpercentage 12 %
Herkomstbenaming A.O.C. Champagne
Regio Epernay
Lekker bij Kaviaar, platte vissen als tong en heilbot. Kalfs- en rundvlees en hamsoorten. (Zie ook de tekst hierboven)
Smaakprofiel Crispy, romig en vol fruit. Lichte vatrijping.
Druivenras Chardonnay
Jaargang 2014