Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Stilio Primitivo di Manduria 2021

Stilio Primitivo di Manduria 2021

€19,95
op voorraad
Stilio is een verwijzing naar de oude culturele traditie van Salento van de taranta, die de afgelopen jaren is herontdekt. Op het etiket is een gestileerde diadeemspin afgebeeld, op een zwart veld. Het algemene beeld herinnert aan de symboliek van de spin
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Stilio is een verwijzing naar de oude culturele traditie van Salento van de taranta, die de afgelopen jaren is herontdekt. Op het etiket is een gestileerde diadeemspin afgebeeld, op een zwart veld. Het algemene beeld herinnert aan de symboliek van de spin, van de taranta, wiens beet de behoefte aan dans, muziek en kleuren opwekt in een catharsis effect, waarbij emoties worden bevrijd die zelfs de smaak van deze wijn zou kunnen oproepen.. De wijn is intens donkerrood met paarse reflecties. De wijn heeft aroma's van jam gemaakt van roodfruit, morello kersen en gedroogde pruim. De tertiere geuren zijn van vanille en kruidnagel. In de mond is het fluweelzacht, vol en harmonieus. We bevelen de wijn aan bij gegrild rundvlees, wild, stoofvlees en oude kazen.

De Primitivo druiven zijn afkomstig uit verschillende gemeenten in de provincie Taranto. Het terroir bestaat uit kalkhoudende klei. De winters zijn hier matig en de lentes en zomers erg droog. De druiven worden streng geselecteerd en afkomstig van wijngaarden met een lage opbrengst. Een deel van de druiven worden voor de productie van Stilio gekneusd aan de plant en ondergaan zo een lichte droging. Dit maakt het mogelijk om de aroma's te concentreren voor het oogsten door het voortvloeiende waterverlies van ongeveer 20 tot 30%. Na het oogsten volgt een traditionele maceratie gedurende 10 tot 12 dagen en fermentatie onder gecontroleerde temperaturen waarna malolactische gisting volgt. Een deel van de wijn rijpt vervolgens 6 maanden in Franse eikenhouten vaten van 1 en 2 jaar oud. Tenslotte rijpt de wijn nog 2 tot 3 maanden op fles.
Land Italië
Productiemethode Conventioneel
Herkomstbenaming DOC Primitivo di Manduria
Lekker bij Gegrild rundvlees, wild, stoofvlees en oude kazen.
Smaakprofiel Fluweelzacht, krachtig en harmonieus.
Druivenras Primitivo
Jaargang 2020
Inhoud