Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Weissburgunder Classico 2019

Weissburgunder Classico 2019

€15,95
niet op voorraad
Droog, rijping in RVS vaten
Verfijnd, harmonieus, en plezierig
Schoon en zuiver
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 24uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
Druivensoort Pinot bianco, weissburgunder
Wijnsoort Wit
Smaakprofiel Droog zonder vatrijping
Serveren bij Op zichzelf of bij antipasti, vis, wit vlees, pizza, pasta, milde kazen 
Oogstjaar 2019
Regio Alto Adige
Herkomstbenaming D.O.C. Alto Adige
Land Italie
Productiemethode Conventioneel

De wijngaard ligt relatief hoog tov het dorp Eppan, namelijk op 480 tot 650m, de wijnranken zijn tussen de 5 en 30 jaar oud.

Deze nieuwe ster aan ons wijnfirmament voldoet precies aan Hubrecht Duijker's omschrijving “zo schoon en zuiver als een helder bergbeekje, zo elegant en fijntjes als een ballerina". Voegen wij er nog aan toe: "Verfijnd, harmonieus, en plezierig met iets van appel en peer." Ondergrond kiezel klei en leisteen, hoogte 480-650 m, op “het fruit“ gemaakt dus op rvs-tanks, met gedeeltelijke malo.

Serveertemperatuur: 8-10C

De Grote Hamersma 2018
Weissburgunder. Pinot bianco voor vrienden. En die heeft deze veel. Komt mooi uit, want is bij de cooperatie de meest aangeplante druif. Bijzonder baasje. Volgens de geschriften die ik erop na heb geslagen doet hij het ter plekke zo goed omdat koude katabatische winden uit het Mendel-massief de Weissburgunder zo bevallen, terwijl hij met zijn voeten een beetje in de lichtgrauwe kalksteen staat. Wat dat laatste doet voor druiven is mij bekend, maar dat massief was terra incognita en die winden had ik nog nooit horen waaien. Enfin, leermoment. Dat is het mooie van het schrijven over wijn: the more you know, the less you know. Wat ik wel weet is dat dit een erg goede bianco is. Compact, strak en koel. Speekseltrekkende bitters geflankeerd door opwekkende zuren. Toch nog maar even die kabatatische winden opgezocht. Volgens Google bestaan die niet. Het enige wat er op de no match found-pagina opduikt is een banner die de vraag stelt: Heb jij boulimia? Niet dat ik weet. Weet Google nu ook al dat ik alles uitspuug? Maar dat gaat alleen om wijn, vrienden. Wijn! In het Engels dan maar verder. Kijk aan, kabatatic wind. Die is wel bekend: wind die vanaf de bergtoppen over de lager gelegen plateaus of heuvels waait en zo koele lucht aanvoert. Het Mendel-massief levert boven aan Googles zoekpagina een massief eiken kabinetkast op van iemand op Marktplaats die Klaas Mendel heet. Als ik hem was zou ik hem niet verkopen en tot de nok toe vullen met deze wijn.
 
Perswijn december 2017
Fris, appels, iets grassig en in de smaak best vol, wat notig, zoetzuur en opmerkelijk gewicht