Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Parajes de Callejo 2018

Parajes de Callejo 2018

€26,95
op voorraad
Parajes de Callejo heeft een intense kersenkleur. De geur is zeer aromatisch, primair, met tonen van wild rood en zwart fruit, rozemarijn, sering, kreupelhout, oregano en kaneel. De smaak is complex en gestructureerd, sterk geïntegreerd hout in combinatie
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
Parajes de Callejo heeft een intense kersenkleur. De geur is zeer aromatisch, primair, met tonen van wild rood en zwart fruit, rozemarijn, sering, kreupelhout, oregano en kaneel. De smaak is complex en gestructureerd, sterk geïntegreerd hout in combinatie met zwarte pruimen en bosbessen, gerookt fijn en mineraal karakter met een aanhoudende afdronk. Hier drukt Tinto Fino zich uit met elegantie, zeer primair, met een fijne en delicate tannine.
 
Na de slechte omstandigheden in 2017 in Ribera del Duero, wordt vintage 2018 gekenmerkt door een overvloedige en genereuze oogst. Dankzij de aanzienlijke regenval die in de lente plaatsvond konden de wijngaarden al hun potentieel herstellen. De winter was koud en de neerslag was goed verdeeld in de vorm van sneeuw. De lente was ongewoon regenachtig, met gematigde temperaturen, waardoor de wijngaardcyclus een zekere vertraging opliep. Later in de zomer herstelden de temperaturen zich met weinig neerslag. De ontwikkeling van de wijngaard was optimaal dankzij de waterreserves in de bodem. Er is begin oktober geoogst. Het gewicht van de druiven was hoog en bestonden uit grote trossen. Overvloedige oogst van hoge kwaliteit! 
 
Rijping: 18 maanden in grote vaten (500 L).
Land Spanje
Productiemethode Conversie naar biologisch
Alcoholpercentage 14,5 %
Herkomstbenaming DO Ribera del Duero
Regio Ribera del Duero
Lekker bij Gebraden rundvlees, hertenbiefstuk, Oosterse vleesgerechten als eend en buikspek en stoofgerechten.
Smaakprofiel Complex, elegant en krachtig met delicate tannine.
Druivenras 95 % Tinto Fino, 5% Albillo Mayor
Jaargang 2018