Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Lugana Il Rivale 90+10 2020

Lugana Il Rivale 90+10 2020

€21,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
De kleur van Lugana 90 + 10 is goudgeel met lichtgroene. In de neus biedt het een florale sensatie van witte roos, kruiden en voornamelijk jeneverbessen. De intensiteit van de parfums komt voor uit de perfecte rijping van de druiven in de wijngaard. In de
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
De kleur van Lugana 90 + 10 is goudgeel met lichtgroene. In de neus biedt het een florale sensatie van witte roos, kruiden en voornamelijk jeneverbessen. De intensiteit van de parfums komt voor uit de perfecte rijping van de druiven in de wijngaard. In de mond is het een zijdezachte en elegante wijn met een maximale balans tussen smaak en zuurgraad. Ze domineren de smaak van perzik, gouden appel en Poire Williams. Deze wijn kan breed gastronomisch ingezet worden, met een voorliefde gerechten op basis van vis, schaal en schelpdieren. In bijvoorbeeld pasta- en rijstgerechten, mediterraan gebakken, gegrild of in ovenschotels. Ook in het voorjaar zal hij het goed doen bij aspergegerechten, rijke salades en gegrilde groenten.
De Turbiana-druiven zijn afkomstig van moraine heuvels nabij het gardameer, waar zij genieten van een ideale belichting en constante ventilatie die zorgt voor een perfecte rijpheid. 10% van de wijn bestaat uit lokale druivensoorten die worden verzameld in de wijnstreek Lugana. Na de oogst volgt gisting in roestvrijstalen tanks en een verfijnd deel in barriques gedurende 10 dagen. De wijn rijpt 3 maanden in roestvrijstalen tanks en rust daarna nog 3 maanden op fles.
De Grote Hamersma - 9+ Geproefd op 23 juli 2020
De ‚gewone‚ Lugana Catulliano van Pratello is al ongewoon smakelijk. Maar hij heeft een geduchte rivaal uit de eigen stal: Il Rivale. Deze bekempt zijn fratello Pratello met prachtig, compact, diepliggend wit. Met 90 procent uve di Turbiana, betere bekend als trebbiano. En 10 procent 'altre uve bianchi', niet nader geduid. Levert ondanks die gedeeltelijke non-descriptie een heel duidelijke bianco op. En al jaren op hoog niveau. Al een feest zelfs om naar uit te kijken. Sap, fijn droog, mineraliteit, witlofbittertjes en een koele frisheid zonder al te nadrukkelijke citrussmaakmakers. Van een ongerepte schoonheid. Sap, fijn droog, rijpe appels ook, iets rozijn en met een intrigerend truffelzweempje.
Land Italië
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming DOC Lugana
Lekker bij Vis, schaal- en schelpdieren, gegrilde groenten, aspergegerechten en rijke salades.
Smaakprofiel Intens, elegant, floraal en zijdezacht.
Druivenras 90% Turbiana, 10% Lokale Druiven
Jaargang 2019
Inhoud