Regismont Emotion Gris 2018

Regismont Emotion Gris 2018

Wijnmaker: Regismont
Prijs: €9,95 €8,22 Excl. btw
Drinkmoment Aperitief/borrel/receptie
Druivensoort Pinot gris
Smaakprofiel Fris fruitig elegant
Lekker bij Vis, salades, spicy Oosters, zalmachtigen
Oogstjaar 2018
Regio Languedoc
Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch

Een weinig bekende wijndruif in de Zuid-Franse Languedoc is pinot gris. Deze zachtaardige witte druif geniet in het noordelijk gelegen Elzas gebied een grote reputatie. Maar buiten de Elzas is het een zelden geziene druif.

Een van de weinige wijndomeinen die in de Languedoc deze druif aanplant is Chateau Regismont op de Coteaux d'Enserune. De pinot gris heeft dus een groene schil en geeft witte wijn. Maar als de druif optimaal rijp wordt, verkleurt de schil waardoor hij gris wordt. De wijn hieruit is dan ook heel vaal roze van kleur.

Emotion Gris is een super beschaafde, zacht smakende wijn. Heerlijk vol zonder zwaar te zijn. Mooie finesserijke smaak  en boterzachte afdronk. Biologisch geproduceerd.

Pinot gris, biologisch; elegante kleur, geur en smaak. De wijn heeft fijne aroma's, goede spanning, fruitig, vitale zuren, bite, goede balans, correcte fraicheur en veel lengte.

-Ratatouille met kikkererwten:

Een beschaafde rosé, bijvoorbeeld de nieuwe oogst ‘Emotion Gris’ 2018 uit de Languedoc.  Château Régismont maakt deze bleek gekleurde gastronomische rosé van de pinot gris druif. Iets dat je zelden tegen komt in het zuiden van Frankrijk.

Voor € 9,95 een kostelijk, droog maar ook zacht en toegankelijk glas

Uw review toevoegen 0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Powered by Lightspeed
Bank transfer iDEAL