Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Rosé Prosecco Brut

Rosé Prosecco Brut

€14,95
op voorraad
Deze Rosé Prosecco is een frisse, zomerse rosé met een verleidelijke robijnrode kleur. In de neus is de wijn fruitig met sterke tonen van appel, witte perzik, citrusvruchten en wilde aardbeien. Zijn levendige kleur en fruitige neus geven het een origineel
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze Rosé Prosecco is een frisse, zomerse rosé met een verleidelijke robijnrode kleur. In de neus is de wijn fruitig met sterke tonen van appel, witte perzik, citrusvruchten en wilde aardbeien. Zijn levendige kleur en fruitige neus geven het een origineel en zeer onderscheidend karakter. Deze rosé is benijdenswaardig veelzijdig met eten, waardoor interessante combinaties mogelijk zijn. En inderdaad.. als een witte wijn niet genoeg is voor een gerecht en een rode is gewoon simpelweg te veel, is het antwoord meestal een rosé!
 
De druiven Glera en Pinot Nero worden apart geoogst, wanneer ze perfect rijp zijn. De Glera-druiven worden onmiddellijk na het oogsten geplet en de most wordt zonder schil verwerkt volgens de normale techniek die wordt gebruikt voor een White Sparkling Prosecco. Terwijl de Pinot Nero-druiven met hun schil worden verwerkt. Dus na het oogsten, ontstelen en pletten wordt de gist geënt, fermentatie vindt plaats bij 25 ° C voor gecontroleerde kleurextractie. Fermentatie wordt gevolgd door verwijdering van de droesem en persing. Na een paar dagen wordt de wijn gedecanteerd en vervolgens licht geklaard om de eiwitten te stabiliseren. En tot slot wordt het gefilterd. Voor hergisting in autoclaven worden de Glera en Pinot Nero gemengd in een verhouding van respectievelijk 90% en 10%. De tweede gisting wordt geïnduceerd in afgesloten stalen tanks en gedurende twee maanden bereikt de wijn een interne overdruk van ongeveer 5 bar totdat de gisting is voltooid. Op dit punt vindt de laatste filtratie plaats en is de wijn klaar om gebotteld te worden.
Land Italië
Productiemethode Biologisch
Alcoholpercentage 11 %
Herkomstbenaming DOC Treviso
Regio Veneto
Lekker bij Als aperitief, bij verschillende vis en vlees voorgerechten en bij desserts met zomerfruit.
Smaakprofiel Fris, Fruitig, licht romig met een fijne mousse.
Druivenras 90 % Glera, 10 % Pinot Nero
Jaargang -