Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Picpoul de Pinet 2018

Picpoul de Pinet 2018

€9,95
niet op voorraad
De Villa des Croix wordt altijd op zijn droesem gehouden voor een minimum van 4 maanden om structuur, gewicht, body en complexiteit toe te voegen. Lange rijping op zijn "Lies" Kreeg van Decanter 95 punten
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 24uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving

De druiven werden 's nachts geoogst om ervoor te zorgen dat de druiven koel waren wanneer ze bij het wijnhuis arriveerden om ervoor te zorgen dat het delicate fruitkarakter behouden bleef vóór het persen en dat de aromatische stijl van de wijn gegarandeerd was. De wijn wordt gefermenteerd en opgeslagen in roestvrij staal tegen oxidatie van het citrusfruit karakter. Een koele gisting (rond de 15 ° C) helpt ook de fruitzuiverheid te behouden.

Het is echter op dit punt dat de Villa des Croix verschilt van de meeste Picpouls de Pinet. De meeste worden gebotteld in december / januari, na gisting en bezinking alleen.De Villa des Croix wordt echter ook en altijd op zijn droesem gehouden voor een minimum van 4 maanden om structuur, gewicht, body en complexiteit toe te voegen, zonder afbreuk te doen aan het verwachte fruitige en overheerlijke karakter van een Picpoul de Pinet.

Bekroond met 95 punten door Decanter tijdens de panelproeverij in april 2019 op de Picpoul de Pinet tasting.

Een van de oudste Languedoc-druiven, de Piquepoul groeit al eeuwen in de buurt van de lagune van Thau. Wit is de meest voorkomende druif. Al in 1618 noemde de botanicus J.B. Maniol Piquepoul als een van de bekendste druiven uit de Languedoc in zijn werk "Sylve plantarium".

Het groeit in een droog klimaat, dus de vochtigheid aan het einde van het seizoen helpt de druiven op te vullen en te rijpen. De druiven groeien in losse trossen, zijn ovaalvormig en komen gemakkelijk los. Dat is de reden waarom in de oude dagen, trays vaak onder de wijnstokken werden geplaatst om vallende druiven te vangen!

Download Fiche Technique

 

Land Frankrijk
Productiemethode Conventioneel
Alcoholpercentage 12 %
Herkomstbenaming Pays d'Oc
Regio Languedoc
Lekker bij Geitenkaas, wit vlees, vleeswaren, zalmachtigen, vegetarisch, spicy Oosters, kip
Smaakprofiel Fris-droog zonder vatrijping
Druivenras Picpoul
Jaargang 2018