Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Cala 1 2018

Cala 1 2018

€9,95
op voorraad
Tinedo Cala 1 heeft een aantrekkelijke paarse kersentint met blauwe reflecties. In de geur is het expressief en goed gedefinieerd met aroma's van blauwe bloemen, kersen en aardbeien en een lichte hint van chocoladetonen en specerijen als zoethout. In de m
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
Tinedo Cala 1 heeft een aantrekkelijke paarse kersentint met blauwe reflecties. In de geur is het expressief en goed gedefinieerd met aroma's van blauwe bloemen, kersen en aardbeien en een lichte hint van chocoladetonen en specerijen als zoethout. In de mond heeft het een goede aanzet, krachtig met een goede tanninebalans en volume.

Het landgoed Tinedo leent zich uitstekend voor het beoefenen van een duurzame wijnbouw, waarbij het gebruik van herbiciden en synthetische producten uitgesloten is. Het doel is om evenwichtige en complexe wijnen te krijgen via een wijngaard die zijn biologische cyclus voltooit.

Het werk in de velden en het domein wordt gedeeld door mensen die grondig betrokken zijn en zich volledig bewust zijn van het belang van een gemeenschappelijk werk van de wijngaard tot de wijn. Een strikte controle van het watergehalte van de wijngaard, zowel op grond- als bladniveau, begeleidt het veldwerk en maakt het mogelijk om het hele rijpingsproces in een langzaam tempo te voltooien.
 
De Grote Hamersma - 8,5 Geproefd op 29 juli 2020
Eerder nog uitgevoerd met een etiket vol selfies. Portretjes die ongetwijfeld van de mensen die te maken hebben gehad met de productie van deze tinto. Het waren er nogal wat: elf, die in een ballonnetje rondzweven op het mini-drukwerkje. Ik proefde al eens eerdere  oogstjaren van deze wijn. En dat lijkt de bron van de eeuwige jeugd: de mensen op de foto's bleken in al die drie tussenliggende jaren niks ouder geworden. Hetzelfde oogstjaar maar thans een euro goedkoper geworden. En waarschijnlijk was er nu geen budget meer om het portretrecht af te kopen. Zodoende staar ik naar een rood vlak in een aantal verschillende tinten. Who's afraid of red, red and red? Ik niet. Staat voor stoer en krachtig sap, met lekker wat ruwheid en zonuren.
Land Spanje
Productiemethode Biologisch
Alcoholpercentage 14,5 %
Herkomstbenaming Vino de Tierra de Castilla
Regio Castilla, La Mancha
Lekker bij Tapas, hartige stamppotten, gebraden rundvlees en stoofvlees.
Smaakprofiel mooi in balans met bloemen, kersen en aardbei aroma en een hint van chocolade, noten en zoethout, smaakvol met een lange fruitige finale.
Druivenras 85% Tempranillo, 10% Syrah , 5% Cabernet Sauvignon
Jaargang 2018