Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Pinot Blanc 'Apogee' 2017

Pinot Blanc 'Apogee' 2017

€16,95
op voorraad
Vol, bijna droog, zonder vatrijping
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 24uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
Druivensoort Pinot blanc
Smaakprofiel Droog met body
Lekker bij Asperges, witvis, schaaldieren, geitenkaas, zuurkool, zalmachtigen, schelpdieren
Oogstjaar 2017
Regio Elzas
Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch


In de Media

de Telegraaf                                           Zaterdag 2 Mei 2020

Door Pieter Nijdam

Koude Grond

Asperges zijn nu op hun mooist. Langzame rijping in de koude grond werpt echt zijn vruchten af. Wat bezielt mensen toch om in maart asperges te kopen? Die komen uit voorverwarmde bedden of kassen en zijn ook nog eens drie keer zo duur.

Wij wachten altijd tot mei voordat we ons overgeven aan de koningin van de groente. Elzasser wijn, de ideale begeleider van asperges, drinken we ook vaak veel te jong.

Ik weet nog goed dat we jaren geleden in Maisons-Laffitte, even buiten Parijs, op een wijnbeurs halt hielden bij de stand van Marc Tempé. Destijds een jonge wijnboer uit de

Elzas, maar toen al eigenwijs. Of hij geenjongerejaren had om te proeven, vroegen we hem. Ik vergeet die blik nooit meer: of hij wijn zag branden. Snel haastten we ons te zeggen dat oudere jaren ook prima waren, maar het kwaad was reeds geschied. Gelukkig bleek hij zeer gevoelig voor onze positieve reacties en nog gevoeliger voor de extra bestelling van drie dozen pinot blanc. Amélie en Cécile Buecher van Vignoble des 2 Lunes denken er net zo over. De zusjes uit Wettolsheim zijn collega's van Tempé en delen diens filosofie: biodynamische aanpak en de wijn eerst laten rijpen voordat je hem op de markt brengt.

Asperges varen er wel bij.