Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Viña Consolación Tempranillo 2020

Viña Consolación Tempranillo 2020

€11,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Ervaar zwart fruit als bramen en bessen die overheersen met belangrijke zuivelaccenten die weer in balans zijn met de kruidigheid in de wijn. In de mond vertoont hij rijpe tannines die in evenwicht zijn met de zuurgraad. Hij is vriendelijk, levendig en ha
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze Tepranillo Crianza is diep kersenrood met violette tinten in de rand. Schoon, opvallend en helder. We proeven zwart fruit als bramen en bessen die overheersen met belangrijke zuivelaccenten die weer in balans zijn met de kruidigheid van de wijn. In de mond vertoont hij rijpe tannines die in evenwicht zijn met de zuurgraad. Hij is vriendelijk, levendig en harmonieus tijdens zijn hele reis. De finish reproduceert zuivel met grote finesse en roept herinneringen op aan zoethout. Wij raden u aan deze wijn te proberen met een mooi stuk rundvlees of wild. De eiwitten van het vlees en de tannines van de wijn vormen een perfecte combinatie in de mond. Maar ook met spaanse worst en ham als Chorizo, Iberico en andere soorten. Ze zeggen ook wel drink de wijn bij het eten uit het gebied waar het vandaan komt.
 
Deze Tempranillo wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks, waar de temperatuur onder de 12 graden wordt verlaagd. De geselecteerde gisten die ze gebruiken bij Familia Conesa hebben een langzame werking voor een betere extractie van aroma's en kleur. Hiermee verkgijgen ze een jonge wijn met veel structuur, een hoge kleurintensiteit en aroma's; kortom een perfecte wijn voor een lange rijping in eikenvaten. Deze wijn blijft nog 8 maanden in barrica's rijpen, wat hem complexiteit en een grotere lengte geeft.
 
Het oogstjaar van 2018 werd gekenmerkt door weinig regenval en milde temperaturen, waardoor de heetste dagen in de late zomer plaats vonden. Hierdoor hebben we voor deze vintage een perfect gezonde, harmonieuze druiven. Met een mooie balans tussen suiker en fenolische rijpheid.
Land Spanje
Productiemethode Biologisch, Veganistisch
Herkomstbenaming D.O. Pago Guijoso
Lekker bij Rundvlees, wild en lam geroosterd of van de barbecue, spaanse ham en worst soorten en oude kazen.
Smaakprofiel Vriendelijk, levendig en harmonieus. Zwart fruit, romige tonen in balans met kruiden.
Druivenras Tempranillo
Jaargang 2020
Inhoud