Delen
Deel dit product
Uw review toevoegen
Beoordeel Grenache Rose 2018

Grenache Rose 2018

€8,95
op voorraad
De Grenache zorgt hier voor een bijzonder complete wijn: Uitgekiend fruit, oprechte sliertjes framboos en zelfs rozen. Solide en toch heerlijk wuft (Onno Kleyn - Volkskrant)
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 24uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving

De Grenache en Cinsault zijn afkomstig van verschillende wijngaarden binnen de Languedoc en Roussillon. Hierdoor komen de specifieke eigenschappen van deze wijngaarden terug in de wijn. Het klimaat is zonnig, koelte en regen zijn aanwezig door de nabijheid van de Cevennen en de Pyreneeën. De druiven groeien deels op kalkhoudende grond en deels op klei en kiezelhoudende tussen 150 tot 200m hoogte, dit zorgt voor koelte tijdens de nachten, en daarmee frisheid in de wijn.

In de Media

Hammersma gids 2019

Grenache Rose, Pays d'Oc

'Ontdekt na een strenge zoektocht, altijd afkomstig van een eerlijke bron.' Aldus de message on the bottle van Well of Wine. Uit die bron werd ook dit jaar weer een fraaie, transparant ogende doorkijkrose geput, geheel conform het huidige schoonheidsideaal. De wijn zelf put zich uit in schuchtere aardbeien, ingetogen kersjes, kleine besjeszuren en zuidkruid. Very well in orde. Score De Grote Hamersma 8+

Zaterdag (8-7-2017) weer in de Volkskrant

Heel veel relaxte liefde

Onno Kleyn drinkt een rosé uit de Languedoc in de echte Provencestijl Enfin, proef maar!

Mijn laatste wijnadveis voor de aanstande zomer-vakantie moet wel een rosé zijn. Als een bezwering, een offer aan de goden van wolken, wind en water, opdat ze maar prachtig weer mogen organiseren, met voldoende regen. In de nacht dan. De rosé is er een van het ranke, slanke type, met een elegante droge concentratie die je met je blote oogjes niet ziet schitteren maar die wel degelijk in de zalmkleurige transparantie opgesloten ligt. Vorig jaar kwam de 2015 in een overzichtsproeverij naar boven, nu bleek de 2016 opnieuw van aangename klasse. Het is een huiswijn van de club serieuze wijnverkopers die zich Well of Wine noemt, een drom van een rosé in de provencestijl, ook al komt hij daar niet vandaag. De languedoc, van oudsher grootleverancier van rood, is de bakermat, de bikkerende heuvels onder de zuidelijke zon, achter Narbonne en Montpellier. 'Summer of love'


Zaterdag (18-6-2016) in de Volkskrant

Bleek is de nieuwe trend

Is er een fijnere zomerwijn dan rose? Onno Kleyn meent van niet. De populaire bleke rose's zijn zelfs het beste van twee werelden.


Opnieuw een winnende huiswijn van het nieuwe samenwerkingsverband van wijnhandels Well of Wine. Komt uit de Languedoc, waar anders dan misschien gedacht allerminst een rose traditie bestaat. Pure grenache zorgt hier voor een bijzonder complete wijn: uitgekiend fruit, geen spoor van snoep (in de andere rose's vandaag ook niet, daar houden we niet van), maar oprechte sliertjes framboos en zelfs rozen. Solide en toch heerlijk wuft. klik hier voor het hele artikel.

Land Frankrijk
Productiemethode 1,5 Kilo
Alcoholpercentage 12 %
Herkomstbenaming I.G.P. Pays d'Oc
Regio Languedoc
Lekker bij Aperitief, borrel, receptie, witvis, zalmachtigen, schelp-en schaadieren, rijst Aziatisch, geitenkaas
Smaakprofiel Droog zonder vatrijping
Druivenras 90% Grenache Noir en 10% Cinsault
Jaargang 2019