Well of Wine Grenache Rose 2018

Wijnmaker: Well of Wine
Prijs: €8,95 €7,40 Excl. btw
Druivenras 90% grenache noir en 10% cinsault
Smaakprofiel Droog zonder vatrijping
Lekker bij Aperitief, borrel, receptie, witvis, zalmachtigen, schelp-en schaadieren, rijst Aziatisch, geitenkaas
Oogstjaar 2018
Land Frankrijk
Regio Languedoc
Appelatie I.G.P. Pays d'Oc

De Grenache en Cinsault zijn afkomstig van verschillende wijngaarden binnen de Languedoc en Roussillon. Hierdoor komen de specifieke eigenschappen van deze wijngaarden terug in de wijn. Het klimaat is zonnig, koelte en regen zijn aanwezig door de nabijheid van de Cevennen en de Pyreneeën. De druiven groeien deels op kalkhoudende grond en deels op klei en kiezelhoudende tussen 150 tot 200m hoogte, dit zorgt voor koelte tijdens de nachten, en daarmee frisheid in de wijn.

Download Fiche Technique

In de Media

Sneakpreview Hammersma gids 2019

Grenache Rose, Pays d'Oc

'Ontdekt na een strenge zoektocht, altijd afkomstig van een eerlijke bron.' Aldus de message on the bottle van Well of Wine. Uit die bron werd ook dit jaar weer een fraaie, transparant ogende doorkijkrose geput, geheel conform het huidige schoonheidsideaal. De wijn zelf put zich uit in schuchtere aardbeien, ingetogen kersjes, kleine besjeszuren en zuidkruid. Very well in orde.

Score De Grote Hamersma 8+

 

Zaterdag (8-7-2017) weer in de Volkskrant


Zaterdag (18-6-2016) in de Volkskrant

Bleek is de nieuwe trend

Is er een fijnere zomerwijn dan rose? Onno Kleyn meent van niet. De populaire bleke rose's zijn zelfs het beste van twee werelden.


Opnieuw een winnende huiswijn van het nieuwe samenwerkingsverband van wijnhandels Well of Wine. Komt uit de Languedoc, waar anders dan misschien gedacht allerminst een rose traditie bestaat. Pure grenache zorgt hier voor een bijzonder complete wijn: uitgekiend fruit, geen spoor van snoep (in de andere rose's vandaag ook niet, daar houden we niet van), maar oprechte sliertjes framboos en zelfs rozen. Solide en toch heerlijk wuft. klik hier voor het hele artikel.

Uw review toevoegen 0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Powered by Lightspeed
Bank transfer iDEAL