Jas d'Esclans Rood Cru Classé 2019

Jas d'Esclans Rood Cru Classé 2019

Wijnmaker: Jas d'Esclans
Prijs: €18,95 €15,66 Excl. btw
2019
Klimaat:
Na een goede natte winter en een royale herstel van de bodem- en ondergrondse waterreserves, was de lente mild zonder vorst of zware storm.
Deze klimatologische omstandigheden zorgden voor een goede bloei en een goede vruchtvorming.
De zomer was bijzonder droog en heet. Op 27 juli heeft een grote regenbui onze wijngaard overvloedig water gegeven, die dankzij dit water normaal kon functioneren om de rijpingscyclus te voltooien.

De oogst was prachtig.

Bodem:
Een complexe grond met klei en zandsteen die donkerrood gekleurd is door het ijzeroxide, opgefrist door de zoute lucht van de Middellandse Zee. De grond is zeer goed doorlatend wat de druivenkwaliteit verbetert.

Druivenrassen:
Met 60% Syrah, 20% Grenache, 20%, 10% Cabernet Sauvignon en 10% Carignan.

Oogst:
We wachten tot de druiven vol rijp zijn en dan wordt er geoogst met de hand en een deel met machinaal. Ze oogsten de blauwe druiven in eerste instantie om alle versheid van het fruit te behouden. In de kelder gebruiken ze de koelmachine wanneer de buitentemperatuur te hoog is om de smaak in het fruit goed te houden.

Vinificatie:
De druiven worden in betonnen tanks opgeslagen om gedurende enkele dagen (8 tot 12) te macereren om veel van zijn smaak te extraheren, maar niet te veel tannine. Vervolgens worden ze geperst, geklaard en gefermenteerd. De temperatuur wordt in alle verschillende fasen geregeld. (rond 18 ° C).

Proeven:
Mooie heldere granaatkleur. Neus van zwart fruit, cassis, vlierbes en kruidige tonen, likeurijs en cacao. In de smaak rijpe tannines die het hele gehemelte goed bedekken. Lange afdronk met tonen van likeurijs en koffie. Een wijn om vanaf nu van te genieten en 3-5 jaar te bewaren. Om te drinken met vrienden en met eenvoudige maaltijden (gegrild vlees, salades ...)
 
Uw review toevoegen 0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Powered by Lightspeed
Bank transfer iDEAL