Jas d'Esclans Rosé Cru Classé 2019

Jas d'Esclans Rosé Cru Classé 2019

Wijnmaker: Jas d'Esclans
Prijs: €18,95 €15,66 Excl. btw
2019
Klimaat:
Na een goede natte winter en een royale herstel van de bodem- en ondergrondse waterreserves, was de lente mild zonder vorst of zware storm.
Deze klimatologische omstandigheden zorgden voor een goede bloei en een goede vruchtvorming.
De zomer was bijzonder droog en heet. Op 27 juli heeft een grote regenbui onze wijngaard overvloedig water gegeven, die dankzij dit water normaal kon functioneren om de rijpingscyclus te voltooien.

De oogst was prachtig.

Bodem:
Een complexe grond met klei en zandsteen die donkerrood gekleurd is door het ijzeroxide, opgefrist door de zoute lucht van de Middellandse Zee. De grond is zeer goed doorlatend wat de druivenkwaliteit verbetert.

Druivenrassen:
Grenache 50%, Syrah 5%, Cinsault 15%, Mourvèdre 15% en Tibouren 15%.

Oogst:
Ze wachten tot de druiven volrijp zijn om ze vervolgens vroeg in de ochtend te oogsten. Ze hebben ook een koelmachine om de druiven die in de kelder aankomen te koelen, wanneer de buitentemperatuur te hoog is, zodat de smaak in het fruit en de kwaliteit behouden blijft.

Vinificatie:
De druiven worden in betonnen tanks opgeslagen voor een korte inweking (maceratie) gedurende enkele uren. Ze worden na de maceratie geperst, vervolgens geklaard en uiteindelijk gefermenteerd. De temperatuur wordt in alle verschillende fasen geregeld. (Rond 12 ° C).
 
Proeven:
Bleke zalmkleur. Fijne neus van banaan, abrikoos en gedroogd fruit. De smaak is evenwichtig en afgerond met tonen van gekonfijt fruit. Het is een perfecte wijn voor aperitief en bij gegrilde vis of witvlees.
Uw review toevoegen 0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Powered by Lightspeed
Bank transfer iDEAL