Jas d'Esclans Wit Cru Classé 2019

Jas d'Esclans Wit Cru Classé 2019

Wijnmaker: Jas d'Esclans
Prijs: €18,95 €15,66 Excl. btw
2019
Klimaat:
Na een goede natte winter en een royale herstel van de bodem- en ondergrondse waterreserves, was de lente mild zonder vorst of zware storm.
Deze klimatologische omstandigheden zorgden voor een goede bloei en een goede vruchtvorming.
De zomer was bijzonder droog en heet. Op 27 juli heeft een grote regenbui onze wijngaard overvloedig water gegeven, die dankzij dit water normaal kon functioneren om de rijpingscyclus te voltooien.

De oogst was prachtig.

Bodem:
Een complexe grond met klei en zandsteen die donkerrood gekleurd is door het ijzeroxide, opgefrist door de zoute lucht van de Middellandse Zee. De grond is zeer goed doorlatend wat de druivenkwaliteit verbetert.

Druivenrassen:
Rolle 50%, Ugni Blanc 25% en Clairette 25%.

Oogst:
De druivenoogst voor de Rolle begon op 8 september. Deze zijn heel vroeg in de ochtend geplukt, wat de soepele werking van de gistingen vergemakkelijkt. Jas d'Esclans heeft een buisvormige wisselaar voor t koelen van de oogst om de aroma's tijdens de persfase te behouden.

Vinificatie:
Het sap werd in de nieuwe Inertis-pers reductief geperst, afgescheiden van de lucht. Sappen worden vervolgens enkele dagen koud gehouden om op te helderen. De gisting begint dan en duurt meer dan 15 dagen bij lage temperaturen.

Proeven:
Lichtgeel tot een mooie glans. Complexe neus combineert fruitige tonen van perzik, citrus, limoen en bloemige tonen van kamperfoelie. De smaak is fris, licht en een mooie finesse. Drinken met schaaldieren, zeevruchten, gegrilde vis of als aperitief.
 
Uw review toevoegen 0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Powered by Lightspeed
Bank transfer iDEAL