Share
Share this product
Add your review
Review Faugeres Rouge Le Songe de l'Abbe 2016

Faugeres Rouge Le Songe de l'Abbe 2016

0 reviews - add your review
€24,95
out of stock
Cuvée Le Songe de l'Abbe heeft een diep rode kleur. De aroma's stijgen zonder moeite op en komen tot uiting in een luchtig en fris karakter. Zwart fruit, zwarte bes, morello-kersen en zoete kruiden vallen op. De smaak is compleet, lang en gestructureerd.
bosmanwijnkopers.nl.
 • Shop
  buy by the bottle possible
 • Orders ordered before 12:00
  NL within 48 Hours, BE & DE 2/3 days, UK in 4 days
 • Need Help?
  +31 70 - 358 4336 - We speak English
 • Payment?
  Safe with Ideal
Description
Cuvée Le Songe de l'Abbe heeft een diep rode kleur. De aroma's stijgen zonder moeite op en komen tot uiting in een luchtig en fris karakter. Zwart fruit, zwarte bes, morello-kersen en zoete kruiden vallen op. De smaak is compleet, lang en gestructureerd. Hij combineert mooi met roodvlees, klein wild of een mooie stoofpot en pure chocolade.

Said is de expressie van Syrah, een prachtige druivensoort gecombineerd met oude Grenaches, Carignans en Mourvèdres van Sylva Plana. De wijnstokken liggen op het zuiden, in contourlijnen, geplant op bodems van schist, klei-kalksteen en grijs marmer. De zomers zijn erg droog en de jaarlijkse neerslag bedraagt ​​zelden meer dan 700 mm per jaar. De regenbuien zijn meestal geconcentreerd tussen november in april. De overheersende wind komt uit het noorden. De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt. Maceration doormiddel van koolzuur wordt toegepast voor Carignan en Mouvèdre. Syrah in Grenache ondergaan een zeer lange gisting. From vintage 2016 is compact, gestructureerd finishes off in elegant tannins. De druiven worden handmatig geoogst en wordt gedeeltelijk gerijpt in nieuwe eikenhouten vaten.
Land France
Production Organic
Alcohole 13,5 %
Appellation AOC Faugères
Region Languedoc
Match with Red meat, small game, stew and dark chocolate.
Profile Complex, long, fresh and structured.
Grapes Syrah, Grenache, Mouvèdre, Carignan
Vintage 2016