Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Aglianico Campania 2019

Aglianico Campania 2019

€15,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Aglianico Campania is in de kleur robijnrood met paarse tinten. In de geur heeft het zeer intense aroma's van cacaopoeder, tabak en vers fruit zoals moerbei en pruim in combinatie met balsamico tonen. Stevige maar rijpe tannines verrijken de frisse alcoho
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Aglianico Campania is in de kleur robijnrood met paarse tinten. In de geur heeft het zeer intense aroma's van cacaopoeder, tabak en vers fruit zoals moerbei en pruim in combinatie met balsamico tonen. Stevige maar rijpe tannines verrijken de frisse alcoholische structuur en een stevige smaak van de wijn. Ideaal voor de barbecue en gegrild vlees. Combineer hem bij gerechten als; pasta met tonijnsaus, pasta met champignons, geroosterde worst met venkel en gevulde aubergine.
 
Deze wijn wordt geproduceerd van alleen Aglianico-druiven. De trossen worden met de hand geplukt en in kleine dozen naar de kelder gebracht om ze niet te pletten. 50% van de wijn rijpt na de fermentatie 6 maanden in houten vaten, 50% in roestvrijstalen tanks.
 
De Grote Hamersma - 8,5 Geproefd op 7 mei 2020
Ook in de kelders van de villa: de Costa Baiano, de hoge lijn van dezelfde druif.Stoer en kordaat maar niet al te nadrukkelijk spierballengepomp. Vleeskersen, goede zuren, donkere bramen, zwarte olijf kleurt mee, niet al te straffe tannines en een afdronk die van zon en schaduw rept. Deze instapvilla kent niet alleen wat prijs betreft een lagere drempel: milder, zonniger, zoetere specerijen, rijpe pruimen die gelukkig net niet over de schutting van de buren hangen.
Land Italië
Productiemethode Conversie naar Biologisch
Herkomstbenaming IGT Campania
Lekker bij Gegrild vlees, pasta met tonijnsaus, pasta met champignons, geroosterde worst met venkel en gevulde aubergine.
Smaakprofiel Stevig, zacht, fruitig en kruidig.
Druivenras Aglianico
Jaargang 2018
Inhoud