GEDISTILLEERD

Natuurlijk zijn wij WIJNkopers, maar dat neemt niet weg dat wij tevens oog hebben voor
sterkers. Helaas mogen wij in onze webshop vanwege wet en regelgeving geen gedistilleerd
verkopen. Maar wij willen wél graag laten weten dat wij iets moois in huis hebben.

Malt Whisky’s van Michel Couvreur

Dit minibedrijfje heeft een bijzondere aanpak. Michel Couvreur was een Bourgogne ‘gék’ tot hij in Schotland kennis maakte met de ongelooflijk diverse wereld van Malt Whisky. Hij besloot piepjonge, water bleke whisky te kopen om het zelf op te voeden in zijn donkere, koele en vochtige kelder in Bouze -les-Beaune hartje Bourgogne.


Zijn aandacht ging vooral uit naar de invloed van zeer oude vaten op de rijping van de whiskies. Hiertoe nam jij contact op met grote namen uit de wijnwereld in het Sherry gebied, het noordelijker daarvan gelegen Montilla Moriles en meerdere producenten uit de Port streek. Bij deze tophuizen werden stokoude fusten gekocht, vaak nog gevuld met wijn.

De inhoud van de vaten werd in Frankrijk afgevuld en verkocht. De lege vaten werden direct tot de nok toe gevuld met jonge, ongerijpte malt whisky. Vervolgens gaan de vaten naar de oplegkelder en daar blijven zij 5-10-15-20 en zelfs meer jaar onbewogen liggen. Er wordt ook niets aan de jonge whisky toegevoegd, géén kleur of smaak middelen dus (!)

Wij voeren een interessante lijst van deze superbe, én zeldzame Malt whiskies.

Geïnteresseerd? Neem contact op via [email protected] of bel: 070 - 358 4336

Geen producten gevonden...