Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Weissburgunder (Pinot Bianco) 2023

Weissburgunder (Pinot Bianco) 2023

€21,95
op voorraad
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving

Over Hofstätter, van hoefsmit naar top wijn maker.

J.Hofstätter in het plaatsje Tramin was vroeger het bedrijf van een hoefsmid, tevens de plaats waar je vermoeide paarden kon inruilen voor uitgeruste, om weer verder te gaan met je reis. Joseph Hofstätter ging aan het begin van de 20e eeuw ook wijn maken en bleek uitzonderlijk getalenteerd. Nu telt Tramin zo’n 3000 inwoners en is wijnbouw dé bron van inkomsten. Door huwelijken verwierf de familie Foradori de firma  J.Hofstätter nu staat sinds 1992 de 4e generatie met Martin Foradori-Hofstätter aan het roer. Inmiddels is de 5e generatie, met zijn zoon Niklas, er aan het werk. J.Hofstätter één van de grootste familiebedrijven in Alto Adige.

Alto Adige, of Süd Tirol zo u wilt ligt, in het stroomgebied van de rivier de Adige met als belangrijkste plaats Bolzano.  Deze stad ligt in een soort kom in het landschap, een ‘caldera’ ontstaan na erupties van een grote vulkaan. Er is een min of meer vlakke vallei vloer met aan weerskanten een heuvelrij die van noord naar zuid loopt.  De grondsamenstelling kan ook verschillen, klei met wat kiezel destijds aangevoerd door de rivier, of vulkanische grond er neergelegd na de vele erupties. Ook blanke, sterk kalkhoudende grond als overblijfsel van een koraalrif, dit was immers vroeger de zeebodem.

De productie van Hofstätter kent meerdere gedaanten, de basis is de ‘Classico’ lijn dat wordt gemaakt van druiven die grotendeels van gehuurde wijngaarden afkomstig zijn. Dan volgen de wijnen van één enkele wijngaard. Vader Paolo Foradori, die in 2020 overleed, was sinds 1987 de pionier van ‘vigna’ wijnen waarbij de wijngaard op de fles staat vermeld, vergelijkbaar met de Bourgogne. Namen als Roccolo, Pirchschrait en Rechtenthaler Schlossleiten.  Tot slot zijn er domeinen die met trots op het etiket worden vermeld, Kolbenhof, Steinraffler, Yngram, Oberkerschbaum, Maso Michei, en het in 1941 aangekochte ‘pinot noir’ paradijs Barthenau. Deze domeinen vertegenwoordigen de top van Alto Adige en blinken uit telkens in één druivenras. Hofstätter is de enige familie die wijngaarden bezit aan beide kanten van de vallei.

Land Italië
Productiemethode Conventioneel
Herkomstbenaming
Lekker bij
Smaakprofiel
Druivenras Weissburgunder (Pinot Bianco)
Jaargang 2023
Inhoud 0,75 L - 13%