Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel O Bà! 2017

O Bà! 2017

€49,95
op voorraad
O Bà betekend letterlijk vertaald "Papa" in het Corsicaans. Het is een eerbetoon aan de vader van Yves, Pierre-Joseph Leccia, die zijn passie voor wijnbouw aan hem doorgaf.
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving

"O Bà!" is een nieuwe wijn die is toegevoegd aan het assortiment van Domaine Yves Leccia. O Bà betekend letterlijk vertaald "Papa" in het Corsicaans. Het is een eerbetoon aan de vader van Yves, Pierre-Joseph Leccia, die zijn passie voor wijnbouw aan hem doorgaf.

Vintage 2017 is een zonnige, zeer rijpe jaargang, ideaal voor deze cuvée. Dit jaar heeft "O Bà! " alle kenmerken van een vintage die meerdere jaren in de kelder kan rijpen. De nielluciu geeft structuur, de minustellu geeft rondheid terwijl de grenache fruit geeft.

De druiven zijn afkomstig uit Partinelone. De bodem bestaat hier uit klei-kalksteen op een leisteen ondergrond. De druiven worden handmatig geoogst als zij gezond en goed rijp zijn. De druiven worden ontsteelt en vervolgens in roestvrijstalen vaten gedaan. De druiven worden vervolgens gedecanteerd en geperst. Fermentatie vindt ook plaats in roestvrijstalen vaten waarna malolactische gisting volgt. De wijn rijpt 12 maanden in roestvrijstalen vaten.