Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Saint-Emilion 2017 1e Grand Cru Classé 'A'

Saint-Emilion 2017 1e Grand Cru Classé 'A'

€386,00
Stukprijs: €0,00 /
niet op voorraad
Vintage 2017 "L'ÉCLATANT" - De briljante. De wijn is diep rood van kleur, terwijl ze op de neus onmiddellijke charme toont met pure aroma's vol fruit. In de mond zijn de tannines strak maar zijdezacht, nauwkeurig en in goede balans met een fruitige vlezi
Bosman Wijnkopers Den Haag .
  • Winkel
    kopen per fles mogelijk
  • Bestellingen voor 12:00
    NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
  • Hulp Nodig?
    070 - 358 4336
  • Betalen?
    Veilig met Ideal
Beschrijving
Vintage 2017 "L'ÉCLATANT" - De briljante. De wijn is diep rood van kleur, terwijl ze op de neus onmiddellijke charme toont met pure aroma's vol fruit. In de mond zijn de tannines strak maar zijdezacht, nauwkeurig en in goede balans met een fruitige vlezigheid en een geweldige frisheid die energie en verrukkelijke smaak geeft. 2017 bij Angélus is zowel harmonieus als barstensvol fruitsmaak.
 
Na een zeer gunstige start van het groeiseizoen met een zeer vroege knopbreuk, werd de wijnstokcyclus eind april vertraagd door een vorst die de Bordeaux-regio zeer zwaar trof. Bij Angélus, waar de natuur vriendelijk was, bleef deze droevige episode grotendeels bespaard. Op het kleine gebied dat door de vorst was aangetast, werd echter aanzienlijk selectiewerk verricht. De rest van het seizoen verliep wonderbaarlijk soepel met een uitstekende bloei, gevolgd door een zeer hete maand juni, die het energieniveau van de wijnstokken verhoogde en ze de kracht gaf die ze nodig hadden om druiven van hoge kwaliteit te ontwikkelen. Een vrij koele maar droge zomer liet de druiven langzaam en gelijkmatig rijpen, wat de aromatische expressie van vers fruit bevorderde. Het einde van de zomer was een beetje regenachtig; Maar toen de druiven al rijp waren, werd er vanaf 13 september tot 19 september geoogst!
 
Land Frankrijk
Productiemethode Biodynamisch
Herkomstbenaming Saint-Emilion 1e Grand Cru Classé 'A'
Lekker bij Cotes du boeuf, hertenbiefstuk, beef wellington, zwezerik, hazenpeper.
Smaakprofiel Briljant, energiek, puur en fluweelzacht.
Druivenras 70 % Merlot, 30 % Cabernet Franc
Jaargang 2017
Inhoud