Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel 'Les Moines' Faugères Blanc BIO 2021

'Les Moines' Faugères Blanc BIO 2021

€15,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Deze Faugeres Blanc heeft een zeer mooie bleekgele kleur, schittert en is van een goede intensiteit. In de geur is hij fris, aromatisch en fijn. In de mond komen de aroma's vrij van perzik en witte bloemen. Het is een vlezige en ronde wijn met een vleugje
Bosman Wijnkopers Den Haag .
 • Winkel
  kopen per fles mogelijk
 • Bestellingen voor 12:00
  NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
 • Hulp Nodig?
  070 - 358 4336
 • Betalen?
  Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze Faugeres Blanc heeft een zeer mooie bleekgele kleur, schittert en is van een goede intensiteit. In de geur is hij fris, aromatisch en fijn. In de mond komen de aroma's vrij van perzik en witte bloemen. Het is een vlezige en ronde wijn met een vleugje honing in de afdronk. Deze wijn begeleidt uw voorgerechten van zalm of tonijn. Klassiek is hij in combinatie met gebakken coquilles, een frisse salade met gamba's, gevogelte in een romige saus of oosterse gerechten als bijvoorbeeld curry.
 
De appellatie Faugères wordt bepaald door zijn leisteenbodem, die het resultaat is van talrijke geologische bewegingen, waarvan sommige dateren uit het primaire tijdperk. Afzettingen van klei en zand die zich gedurende miljoenen jaren op de bodem van de zee, begrensd door een berg, hadden verzameld, werden samengedrukt en tot extreme temperaturen gebracht en vormden deze leisteen in mille-feuilles.

Schalie, het terroir van de Faugères Blanc, is een kiezelhoudend gesteente, rijk aan aluminium en ijzer. De kleur varieert van blauw (leisteen) tot rood (ijzeren leisteen) maar is vaker bruingroen of beige. Schalie bevat tot 40% van zijn watervolume, terwijl diepere scheuren in de rots ervoor zorgen dat wortels het vocht kunnen opzoeken dat ze nodig hebben ver weg. Schalie absorbeert en slaat warmte op (bijna twee keer zoveel als kalksteen), die het langzaam afgeeft. Vandaar dat het gezegde onder wijnboeren verspreidde dat druiven 's nachts rijpen.
Land Frankrijk
Productiemethode Biologisch
Herkomstbenaming AOC Faugères
Lekker bij Voorgerechten van zalm of tonijn. Klassiek is hij in combinatie met gebakken coquilles, een frisse salade met gamba's, gevogelte in een romige saus of oosterse gerechten als bijvoorbeeld curry.
Smaakprofiel Fris, rond, aromatisch en fijn.
Druivenras 45% Roussanne, 45% Grenache Blanc, 5% Vermentino
Jaargang 2021
Inhoud