Beeslaar

Pinotage is een nationale Zuid-Afrikaanse rode druif en feitelijk de enige druif die echt Zuid-Afrikaans is. In 1925 is de druif gekweekt als mix tussen de Pinot Noir en Cinsaut. De smaak varieert van fruitig tot stevig, vol, donker en kruidig. Een kenmerk van Pinotage wijnen zijn frambozen en banaan in de geur en kersen, pruimen en kruiden in de smaak.

Als je het geluk hebt om het juiste terroir te hebben en de moeite te doen die Pinotage verdient, is er geen wijn die meer beloont.

Abrie Beeslaar, is de wijnmaker van Kanonkop, 1 van de grotere spelers in Afrika die jaar in jaar uit hoort tot een van de beste Pinotages uit het land. Sinds 2013 heeft Abrie 1 hectare eigen grond waar hij Pinotage verbouwd tot zijn eigen wijn. Hij maakt dus maar een beperkt aantal flessen. De wijn wordt ieder jaar in de Platter gids extreem goed gewaardeerd. Buiten zijn goed vakmanschap is Abrie ook een hele aardige Zuidafrikaan, gemoedelijk goedlachs en een genot om mee te werken.

Pinotage 2018 - Magnum
Artikelcode Z04E002
€129,00
De druiven zijn een week eerder dan normaal geplukt en naar de kelder gebracht, ontsteelt, gesorteerd en in open betonnen gistkuipen bewaard voor fermentatie. De gistrestanten werden elke 2 uur gedurende 60 uur ondergedompeld totdat de juiste extractie w
Beeslaar
Pinotage 2018 - Magnum
De druiven zijn een week eerder dan normaal geplukt en naar de kelder gebracht, ontsteelt, gesorteerd en in open betonnen gistkuipen bewaard voor fermentatie. De gistrestanten werden elke 2 uur gedurende 60 uur ondergedompeld totdat de juiste extractie w
€129,00
Pinotage 2018
Artikelcode Z04E001
€64,95
De druiven zijn een week eerder dan normaal geplukt en naar de kelder gebracht, ontsteelt, gesorteerd en in open betonnen gistkuipen bewaard voor fermentatie. De gistrestanten werden elke 2 uur gedurende 60 uur ondergedompeld totdat de juiste extractie w
Beeslaar
Pinotage 2018
De druiven zijn een week eerder dan normaal geplukt en naar de kelder gebracht, ontsteelt, gesorteerd en in open betonnen gistkuipen bewaard voor fermentatie. De gistrestanten werden elke 2 uur gedurende 60 uur ondergedompeld totdat de juiste extractie w
€64,95